Lovćen kod kuće sa Sparsom, Sutjeska gost Zrinjskog

60 pregleda 0 komentar(a)
Modrag Kadija, KK Lovćen, Foto: Milan Šapurić
Modrag Kadija, KK Lovćen, Foto: Milan Šapurić
Ažurirano: 09.10.2018. 21:05h

Sa polovičnim učinkom u prva dva kola, pred košarkašima Lovćena i Sutjeske je prilika da u trećem kolu ABA2 lige upišu drugi trijumf.

Nakon poraza u crnogorskom derbiju, u Nikšiću, Lovćen sjutra kod kuće, od 18 sati, dočekuje sarajevski Spars, koji, takođe, ima po pobjedu i poraz.

„Igramo protiv kvalitetne ekipe Sparsa koja ima već pobjedu u gostima protiv Borca, tako da će biti izuzetno teška utakmica. Nadam se da ćemo mi pružiti maksimum i probati da zabilježimo drugu pobjedu", rekao je Miodrag Kadija, trener Lovćena.

Milutin Đukanović ističe da je Spars pobjedom u Čačku, u prvom kolu, pokazao "da će jednako dobro igrati i kod kuće i na strani".

"Doveli su nekoliko zvučnih pojačanja, i samim tim što su zajedno od početka avgusta dovoljno govori da žele da naprave dobar rezultat ove sezone. Naravno, moram reći da mi razmišljamo samo o nama. Dosta toga treba da "legne" i trudićemo se da pokušamo ispraviti dosadašnje greške. Pozvao navijače da dođu u što većem broju i daju nam energiju kao i u prvom kolu da stignemo do jako bitna dva boda", rekao je Đukanović.

Sutjeska u srijedu od 18 sati gostuje u Mostaru, ekipi Zrinjskog, koji je upisao dva poraza na startu sezone. Zrinjski je od prije nekoliko dana jači za Borisa Bakića, koji je stigao iz Mornara.

"Slijedi jako teško gostovanje za naš klub. Idemo na megdan prvaku BiH, koji poslije dva poraza nema pravo na grešku. Otežavajuća okolnost je to što smo lišeni usluga Sidija Đitea, koji će zbog povrede neko vrijeme biti van stroja, ali su svi ostali igrači spremni da daju svoj maksimum. Nadamo se da će to biti dovoljno za trijumf u Mostaru", rekao je trener Sutjeske Zoran Glomazić.

Zbog povrede Sidi Đitea, koji će pauzirati dva mjeseca, Sutjeska je dovela 24-godišnjeg centra Ivana Todorovića, rođenog Nikšićanina koji iza sebe ima bogatu inostranu karijeru.

"Nakon trijumfa u crnogorskom derbiju, čeka nas duel sa ekipom čiji kvaliteti su nam dobro poznati. Imali smo priliku da ih prije nešto manje od mjesec, analiziramo na memorijalnom turniru "Marijofil Džidić" čiji su bili organizatori. Utakmica protiv Lovćena psihički nas je mnogo rasteretila, pa se nadam da ćemo potpuno fokusirani ući u meč sa Zrinjskim. U Mostar ne idemo turistički, već da pružimo dobru partiju i da ako se ukaže prilika, zgrabimo novu pobjedu", rekao je košarkaš Sutjeske Radosav Spasojević.

Bonus video: