Vučević: Crnogorski košarkaši iz NBA žele u reprezentaciju

“Sa Pekovićem se često čujem, postali smo dobri prijatelji van terena. Mirotić se odlično snašao u prvoj sezoni, pruža dobre partije za Čikago. Što se tiče reprezentacije, mislim da sva trojica imamo želju da zaigramo, ali o tome bismo mogli više da pričamo kada bude vrijeme”, rekao je Vučević.
68 pregleda 24 komentar(a)
Nikola Vučević, Foto: Beta AP
Nikola Vučević, Foto: Beta AP
Ažurirano: 05.01.2015. 13:46h

Sva trojica crnogorskih košarkaša iz NBA lige žele da igraju za reprezentaciju Crne Gore, kazao je centar Orlanda Nikola Vučević.

On je u intervjuu agenciji MINA kazao da je zadovoljan svojim nastupima u dresu Orlanda ove sezone, ali i da je svjestan da može mnogo bolje.

Vučević je naglasio da je u stalnom kontaktu sa Nikolom Pekovićem i da ga raduju dobre partije novajlije u NBA ligi, Nikole Mirotića.

“Sa Pekovićem se često čujem, postali smo dobri prijatelji van terena. Mirotić se odlično snašao u prvoj sezoni, pruža dobre partije za Čikago. Vidim da ga njegovi treneri i saigrači hvale”.

“Drago mi je da se odmah snašao, jer nije lako kad ste ruki u NBA. Što se tiče reprezentacije, mislim da sva trojica imamo želju da zaigramo, ali o tome bismo mogli više da pričamo kada bude vrijeme”, rekao je Vučević.

On je kazao da njegov nastup u reprezentaciji nikada nije bio sporan, navodeći da ne želi da se miješa u izbor novog selektora.

“To nije pitanje za mene, već za ljude iz Saveza. Pred nama je sada miran period i treba dobro razmisliti, okupiti najstručnije ljude koji će znati da iskoriste igrački potencijal koji posjedujemo. Vjerujem da će oni naći pravo rješenje”, rekao je Vučević.

On je kazao da prati igre i rezultate Budućnosti i Crvene zvezde i da mu je drago da obje ekipe odlično igraju.

“Vjerujem da će se na kraju i boriti za trofej ABA lige. Dobro poznajem Dejana Radonjića kao trenera, imam veoma pozitivno misljenje o njemu”.

“Smatram da bi bio dobro rješenje za reprezentaciju, ali kao što sam već rekao, ljudi u Savezu su zaduženi da riješe pitanje selektora”, rekao je Vučević.

On je istakao da je zadovoljan svojim napretkom ove sezone, ali da mu je cilj da još više napreduje.

“Svjestan sam da mogu mnogo više i bolje, ali sam i zadovoljan svojim učinkom u dosadašnjem toku sezone. Ostvario sam veliki napredak u odnosu na prošlu sezonu, ali cilj mi je da i dalje napredujem i igram sve bolje kako sezona odmiče”, rekao je Vučević.

On je, komentarišući rezultate Orlanda ove sezone, kazao da je bilo uspona i padova.

“Igrali smo dosta promjenljivo, posljednjih nekoliko utakmica igramo bolje i nadam se da ćemo tako nastaviti. Igramo bolje nego prošle sezone, a ekipa je napredovala, iako je veoma mlada”.

“Zadovoljan sam statusom u klubu, imam veliku minutažu, što je najbitnije i kao mladom igraču mi je važno da od uprave i trenera imam povjerenje”.

Vučević je kazao da je mnogo lakše igrati kada znate da vjeruju i podržavaju vas svi u klubu.

“Ugovorom koji sam potpisao dokazali su da vjeruju i računaju na mene i u budućnosti”, rekao je Vučević.

Crnogorski košarkaš, ocjenjujući dosadašanji tok NBA sezone, kazao je da je Toronto ostvario veliki napredak u odnosu na prošlu godinu i da je među glavnim favoritima da dođe do finala Istočne konferencije.

“Odličan start sezone imali su i Golden Stejt, Memfis i Portland. Svi ti klubovi mogu stići do konferencijskog finala. U Zapadnoj konferenciji će to biti posebno teško, jer je tamo mnogo jakih ekipa”, zaključio je Vučević.

Bonus video: