Šehović i Vučetić bez premca

Nikola Vučević je najbolji crnogorski igrač u inostranstvu, dok je kod košarkašica to priznanje pripalo Jeleni Dubljević
133 pregleda 0 komentar(a)
KSCG, Foto: Luka Zeković
KSCG, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.12.2014. 19:51h

Kapiten Budućnost Volija i reprezentacije Crne Gore Suad Šehović i članica Budućnost Volkana Marina Vučetić su najbolji košarkaši Crne Gore u godini koja broji posljednje dane.

Oni su u tradicionalnom izboru KS Crne Gore dobili najviše glasova.

Šehović je u glasanju 17 crnogorskih klubova, dobio 37 glasova. U konkurenciji su još bili Nikola Žižić (sedam) i Vladimir Dašić (šest).

Centar Podgoričanki je sa 20 glasova pobijedila u konkurenciji Biljane Turčinović (osam) i Božice Mujović (osam).

"Hvala svima koji su glasali za mene. Velika je čast biti najbolja crnogorska košarkašica. Hvala trenerima i saigračicama, jer bez njih ne bi dobila priznanja. To je obaveza da u narednom periodu budem još bolja", kazala je Vučetić.

Za najboljeg mladog igrača i igračicu proglašeni su Miloš Popović (Budućnost Voli) i Božica Mujović (Budućnost Volkano).

"Trudiću se da u nastavku karijere dobrim radom i rezultatima opravdam priznanje. Izdvojio bih Evropsko prvenstvo, veoma bitno takmičenje, koje smo na tako trijumfalan način osvojili", kazao je Popović.

Članica Budućnost Volkana nije krila zadovoljstvo zbog nagrade.

"Čast je ponovo biti među najboljima. Hvala trenerima i saigračicama jer bez njih to ne bi osvojila. Priznanje je za mene motiv više da nastavim da radim i dokazujem se", objasnila je Mujović.

Nikola Vučević je najbolji crnogorski igrač u inostranstvu, dok je kod košarkašica to priznanje pripalo Jeleni Dubljević.

Priznanje za najboljeg trenera, koje nosi ime pokojnog Gorana Polija Bojanića, pripalo je Dušanu Dubljeviću, strategu Sutjeske i selektoru kadetske selekcije Crne Gore.

"Priznanje je za mene velika čast, ali ujedno i obaveza da u narednom periodu, u klubu i reprezentaciji, to opravdam. Hvala saradnicima koji su mi pomogli i svom klubu, koji je imao razumijevanja za mene za reprezentativne akcije".

Kao najdraži momenat istakao je osvajanje B EP.

"Dužni smo dužni da u A diviziji napravimo korak više i izborimo opstanak", riječu su Dubljevića.

Bonus video: