Umro 17-godišnji košarkaš CSKA tokom treninga

2 komentar(a)
Ruslan Gaglojev, Foto: CSKA
Ruslan Gaglojev, Foto: CSKA
Ažurirano: 15.12.2014. 15:53h

Košarkaš drugog tima CSKA iz Moskve Ruslan Gaglojev umro je tokom današnjeg treninga ekipe, saopštio je ruski klub.

Kako je saopšteno, 17-godišnji Gaglojev je umro usljed srčane slabosti.

"Svi igrači su pred pripreme prošli detaljne lekarske preglede. Ruslan je takođe detaljno pregledan i kao član kadetske reprezentacije Rusije i nisu pronađeni nikakvi problemi", rekao je trener mlađih kategorija CSKA Andrej Maljcev.

Kako prenosi sajt "Eurohoops", Gaglojev se srušio tokom jutarnjeg treninga ekipe, pošto je izgubio svijest, a klupski ljekar je do dolaska hitne pomoći pokušao reanimaciju, ali je medicinska ekipa po dolasku mogla samo da konstatuje smrt.

"Ovo je za nas ogroman šok, teško je naći prave riječi. Ruslan je bio izuzetan, divan momak, pravi lider ekipe. Počeo je prilično kasno da se bavi košarkom, jer je odrastao u Južnoj Osetiji, a potom i u Sjevernoj, odakle je i došao kod nas. Ipak, i pored svih teškoća, uz učenje ruskog jezika mnogo je napredovao u košarci, jer je uvijek bi posvećen svojim obavezama. Roditelji su Ruslana podigli kao časnog mladića, znao je šta znači poštovanje starijih od sebe, bio je uvijek vrlo iskren, saosjećajan i nije imao loše navike. Ne razumijemo, ne znamo kako se ovakve stvari dešavaju", dodao je Andrej Maljcev.

Bonus video: