Budućnost rutinski do 30. pehara u istoriji

Podgoričani savladali Sutjesku 85:71
2881 pregleda 2 komentar(a)
Budućnost opravdala ulogu favorita u Kupu, Foto: Filip Roganović
Budućnost opravdala ulogu favorita u Kupu, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 16.02.2019. 20:54h

Uloga favorita je opravdana, košarkaši Budućnost Volija su rutinski odbranili pehar u Kupu Crne Gore i osvojili 30. trofej u klupskoj istoriji.

Sutjeska je, baš kao i Mornar veče ranije, prijetila u 1. četvrtini, vodila (doduše, ne ubjedljivo kao Barani), ali je sve riješeno čim je tim Jasmina Repeše pojačao tempo. Na kraju je bilo 85:71.

Nošeni raspoloženim Nikolom Pavlićevićem, Nikšićani su riješili prvi kvartal u svoju korist, da bi Edvin Džekson dao dvije vezane trojke za 36:28 i najavio trijumf.

Od tada je samo bilo pitanje kolika će biti konačna razlika, a kako je sve bilo jasno Repeša je mogao da pruži i 15-godišnjem Fedoru Žugiću. Jedan od najvećih talenata crnogorske košarke se istakao odličnom rampom, nakon koje je ubacio i svoj jedini poen sa linije penala.

U pobjedničkom timu su najefikasniji bili Sead Šehović i Edvin Džekson sa po 16 koševa, a dvocifren učinak su imali i Suad Šehović (13), Danilo Nikolić i MVP finalnog turnira Noris Kol (po 10).

Nikšićane je predvodio prvi strijelac fajnl-fora Pavlićević sa 29 poena, a po 11 su ubacili Radosav Spasojević, Boris Lalović i Draško Knežević.

Bonus video: