Sjutra i u petak memorijalni turnir "Ljubo Jovanović"

Memorijal počinje sjutra od 18 sati duelom Teodo - Zadar, dok će se dva sata kasnije za ulazak u finale boriti Budućnost Voli i Sutjeska
0 komentar(a)
Memorijal Ljubo Jovanović, Foto: Savo Prelević
Memorijal Ljubo Jovanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.09.2014. 12:37h

U znak sjaćanja na tragično stradalog crnogorskog košarkaškog reprezentativca Ljuba Jovanovića sjutra i u petak će se u SC „Morača” održati II Memorijal “Ljubo Jovanović”.

Memorijal počinje sjutra od 18 sati duelom Teodo - Zadar, dok će se dva sata kasnije za ulazak u finale boriti Budućnost Voli i Sutjeska.

Utakmica za treće mjesto je u petak od 15 sati, a finale dva sata kasnije uz direktan prenos na Javnom servisu.

Iza pulta na kojem je sa brojem 14 bilo postavljeno šest dresova u kojima je igrao naš 24-godišnji reprezentativac Jovanović (rođen 26. januara 1987), koji je tragično stradao na Cetinju 30. juna 2011. godine kao slučajni sudionik oružane pljačke, juče su u najavi II memorijala sjedjeli Ljubov ujak Mladen Pejović, trener Teoda Dragan Radović i pomoćni trener Sutjeske Vladimir Todorović, kao i predstavnici organizatora ovogodišnjeg turnira i kluba u kojem je ponikao Ljubo, Budućnost Volija, sportski direktor Gavrilo Pajović i trener Igor Jovović.

"Želim da se zahvalim Budućnosti na organizaciji, rukovodstvu tog kluba i svim igračima i klubovima učesnicima turnira. Ipak, posebno Zadru, koji će doći da uveliča tuirnir, ali i svim ljudima koji će biti prisutni u SC „Morača” tokom dvodnevnog turnira", kazao je Pejović.

Jovanović, koji je ponikao u Budućnosti, tokom cijele karijere je nosio dres sa brojem 14, bilo prvi plavi matičnog kluba, plavo-bijeli Sutjeske, crveni Lovćena, te teget i zeleni grčkih klubova, Arkadikosa iz Tripolisa i Kaoda iz Drame.

Posljednji dres koji je obukao Ljubo bio je crveni crnogorske selekcije.

"Mi u Budućnosti smo imali čast da je baš u našem klubu Ljubo napravio prve košarkaške korake i da smo organizatori drugog turnira u znak sjećanja na našeg druga. Nadamo se da će ovaj turnir biti bolji od prvog, ali i da će svaki naredni biti sve bolji. Hvala Teodu, Sutjesci i našim prijateljima iz Zadra, što će uveličati turnir i nadamo se popunjenom SC „Morača”, jer Ljubo je to zaslužio", kazao je Gavrilo Pajović.

Ulaz će tokom svih duela biti slobodan.

Treneri crnogorskih timova naglasili su da će njihove ekipe dati trenutni maksimum, pošto II Memorijal “Ljubo Jovanović” „pada” u jeku priprema za novu sezonu. "Budućnost Voli je obavila bazične pripreme a u posljednjih desetak dana su se ekipi priključili i reprezentazivci. Teodo i Sutjeska su se pobrinuli da naprave respektabilne sastave, a Zadar je učesnik Jadranske lige i dići će kvalitativni nivo. Mi ćemo dati trenutni maksimum, ali rezultat je sada u drugom planu jer iz dana u dan nam je cilj da igramo sve bolje i da ovaj novi tim ispuni zacrtane ciljeve u predstojećoj sezoni", - naglasio je Jovović.

Poput Budućnosti Volija, Teodo i Sutjeska II Memorijal “Ljubo Jovanović” dočekuju u fazi priprema za predstojeću sezonu, u kojoj će prioritet za ova dva kluba biti učešće u Balkanskoj ligi. "Ogromna nam je čast da budemo dio ovog tunrira i u naredna dva dana oživimo sjećanje na velikog čovjeka i košarkaša. Još u potpunosti nijesmo formirali tim, ali potrudićemo se da na otvaranju damo maksimum protiv Zadra, pravog velikog kluba. Želimo da se takmičimo i pozivam publiku da to isprati", kazao je Dragan Radović, trener Teoda.

Za razliku od tivatskog kluba, Ljubo Jovanović je tokom kratke blistave karijere nosio plavo - bijelu 14-ticu Sutjeske. "Želimo da sjećanje na Ljuba živi kroz ovaj turnir. Za nas je duel protiv Budućnosti pravi izazov, i nadamo se da ćemo pružiti maksimum iz urađenog u dosadašnjemdijelu priprema. Nadamo se dobrim igrama i partijama tokom ovog turnira", naglasio je Vladimir Todorović, pomoćni trener Sutjeske.

Bonus video: