Lebron uništio Sparse

Džejms je pogotovo raspoložen bio u 3. četvrtini, kada je pogodio prvih šest šuteva i donio preokret dvostrukom uzastopnom šampionu
0 komentar(a)
Lebron Džejms, Foto: Beta/AP
Lebron Džejms, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.06.2014. 03:18h

Lebron Džejms je prvi meč finala NBA završio prije kraja zbog grčenja čitave lijeve strane tijela, ali je poručio da će se oporaviti na vrijeme.

I ne samo da je bio spreman, već je uništio San Antonio - Kralj je ubacio 35 poena i poveo Majami do izjednačenja u finalnoj seriji (1:1).

Džejms je pogotovo raspoložen bio u 3. četvrtini, kada je pogodio prvih šest šuteva i donio preokret dvostrukom uzastopnom šampionu.

Sparsi su bili ravnopravni do završnice, trojkom Tonija Parkera poveli 93:92, ali je tada na scenu stupio Kris Boš - pogodio je trojku za 95:93, potom je Džejms povisio na 96:93, da bi 9,4 sekundi prije kraja, na asistenciju Boša, Dvejn Vejd stavio tačku na susret.

Konačnih 98:96 postavio je Manu Đinobili nebitnom trojkom uz zvuk sirene.

Osim 35 koševa, najbolji igrač današnjice je imao i 10 skokova, a pratili su ga Boš sa 18, te Rašar Luis i Vejd sa po 14 pogodaka.

U domaćem timu najefikasniji je bio Toni Parker (21), Đinobili je dodao 19, a Tim Dankan 18 poena i 15 uhvaćenih lopti. Tako je upisao 157. dabl-dabl u plej-ofu, po čemu se izjednačio sa rekorderom Majklom Džordanom. Slaba je, ipak, to utjeha...

Naredna dva meča igraju se na Floridi, u noći između utorka i srijede i dva dana kasnije. Oba počinju u tri sata ujutro po našem vremenu.

Potom će se domaćini naizmjenično smjenjivati, sve dok neki tim ne upiše četvrtu pobjedu.

Bonus video: