Majami prvi do velikog finala

Šampion je na svom parketu savladao Indijanu 117:92, i sa 4:2 u pobjedama, u finalu Istočne konferencije, stigao do četvrtog uzastopnog velikog finala
2 komentar(a)
Majami, Foto: Beta/AP
Majami, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 31.05.2014. 06:27h

Majami je stigao prvi do finala plej-ofa NBA lige - šampion je na svom parketu savladao Indijanu 117:92 (24:13, 36:21, 31:24, 26:34), i sa 4:2 u pobjedama, u finalu Istočne konferencije, stigao do četvrtog uzastopnog velikog finala, gdje će pokušati da se domogne treće uzastopne titule.

Posljednji put su takav niz imali Boston Seltiksi od 1984. do 1987. godine.

Majami je do pobjede predvodio Lebron Džejms sa 25 koševa, šest skokova i četiri skoka. Isti broj poena ubacio je Kris Boš koji je, usput, imao i osam asistencija, dok su po 13 poena Rašarad Luis i Dvejn Vejd, koji je upisao i po šest skokova i asistencija.

Odluka o pobedniku pala već u ranoj fazi meča. Poslije vođstva Indijane 9:2, uslijedila je serija aktuelnog prvaka 11:0, poslije koje Indijana više nijednom nije bila ni blizu izjednačenja, a kamoli preokreta.

"Ja sam blagosloven, vrlo blagosloven. I nećemo ovu priliku uzeti zdravo za gotovo. Ovo je nevjerovatna franšiza, imamo nevjerovatan tim. I znalo da imamo još posla da odradimo", rekao je Džejms.

U gostujućem timu najbolji je bio Pol Džorž sa 29 poena i osam skokova, a dvocifreni poenterski učinak u domaćem timu imali su još samo Dejvid Vest (16) i Lens Stivenson (11).

"Nemamo za čim da žalimo, svi smo igrali najbolje što možemo. Jednostavno, bili su bolji i pobijedili", rekao je Stivenson.

Majami će u finalu igrati protiv boljeg iz drugog polufinala San Antonio - Oklahoma siti. Sparsi trenutno vode 3:2 u pobjedama.

Bonus video: