Majami na korak od velikog finala

Lebron Džejms ubacio je 32 poena i uhvatio 10 lopti i začepio usta Indijaninom beku Lensu Stivensonu, koji je nakon treće utakmice nazvao - slabićem
57 pregleda 0 komentar(a)
Lebron Džejms, Foto: Beta/AP
Lebron Džejms, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 27.05.2014. 08:01h

Košarkaši Majamija preuzeli su totalnu komandu u finalu istočne konferencije i sada ih samo pobjeda dijeli od velikog finala NBA lige - Džejms i drugovi savladali su Indijanu na svom parketu sa 112:90 i poveli 3:1 u seriji.

Ako u srijedu slave u gostima, izabranici Erike Spelstre četvrti put zaredom igraće finale plej-ofa NBA lige.

"Igrali smo sa navjerovatnom energijom na oba kraja parketa. Tako želimo da igramo", prokomentarisao je Spelstra nakon meča,

Lebron Džejms ubacio je 32 poena i uhvatio 10 lopti i bukvalno začepio usta Indijaninom beku Lensu Stivensonu, koji je nakon treće utakmice zavrijedio pažnju naslova američkih medija proglasivši Džejmsa - slabićem.

"Utakmica je izgleda odlučena u momentu kada je Stivenson davao te komentare. Motivisani Majami vodio je od početka do kraja", piše u izvještaju sa meča na zvaničnom sajtu NBA lige.

Stivenson za svoje komentare nije imao pokriće na terenu, jer je postigao samo devet poena, i to svaki od njih kad je utakmica već bila odlučena.

Kris Boš je dodao 25 poena za Majami (šut za tri poena 5-3) i najviše uticao da "hitsi" završe prvu četvrtinu sa osam poena prednosti, što je vođstvo koje nisu ispuštali do kraja.

"Nisam razočaran kako smo se borili, razočaran sam kako se sve završilo - našim porazom. Imali su razoran start. Komplimenti Bošu i treneru Majamija Spelstri što su kreirali situacije da povedu tako rano", kazao je Frenk Vogel, trener Indijane.

Rezultat:

Indijana - Majami 90:102 (rezultat u seriji 1:3)

Džordž 23p, Vest 20 - Džejms 32p, 10sk, Boš 25p, Vejd 15p

Bonus video: