Majami od minus 15 do pobjede protiv Indijane

"Uprkos lošem početku, stigli smo do pobjede. U drugom poluvremenu smo bili agresivni, željeli smo da preokrenemo i to nam je pošlo za rukom“, objasnio je Alen
0 komentar(a)
Lebron Džejms, Foto: Beta/AP
Lebron Džejms, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.05.2014. 06:28h

Majami je iskoristio prednost domaćeg terena u duelu sa Indijanom i pobjedom (99:87) poveo u seriji (2-1)

I naredni meč, noć između ponedeljka i utorka, igraće se u "Amerikan airlens areni“ i aktuelni šampion ima šansu da dođe na korak od finala.

Početak meča, tačnije veći dio prvog poluvremena nije nagovještavao povoljan ishod za Hitse.

Gosti su igrali odlično, dominirali su i domaćin nije imao rješenja.

Sredinom druge četvrtine prednost je išla i do plus 15 (37:22), am serijom 10:0 u samom finišu prvog dijela, Majami je uspio da uhvati priključak (42:38).

Kada je Kris Boš napravio treći faul na startu drugog poluvremena, činilo se Hitsima ne piše dobro.

Tada je Erik Spolstra napravio možda i ključni potez.

Šansu je ukazao Rašardu Luisu, zaigrao je sa nižom petorkom, a veteran je stvarao dosta problema centrima Pejsersa.

Majami je zaigrao bolje, a kada je Lebron Džejms zakucavanjem donio prvu prednost svom timu, sedam i po minuta prije kraja treće četvrtine, dvorana je prostor "eksplodirala“.

Najbolji igrač šampiona je u tom dijelu igre ubacio 12 od 26 poena i bio je najzaslužniji za preokret.

Odličnu treću četvrtinu za domaćina trojkom je zaključio Dvejn Vejd za 71:64.

Do kraja meča Indijana je bezuspješno pokušavala da dođe do preokreta.

"Nismo dobro počeli, ali i kada smo imali veliki zaostatak, nismo paničili. U svlačionici smo se smirili i u nastavku meča zaigrali onako kako možemo. Nadam se da ćemo naredni meč odigrati u ritmu kako smo igrali ovaj u drugom poluvremenu“, istakao je Džejms.

On je pored 26 poena imao pet skokova i sedam asistencija, a pratio ga je Vejd (23), dok je Real Alen ubacio 16 uz četiri trojke iz isto toiko pokušaja.

"Uprkos lošem početku, stigli smo do pobjede. U drugom poluvremenu smo bili agresivni, željeli smo da preokrenemo i to nam je pošlo za rukom“, objasnio je Alen.

Pol Džordž je bio najefikansiji kod Pejsersa sa 16 koševa (trojke 6-1), a dvocifreni su još bili Roj Hibert (16), Dejvid Vest (13) i Lens Stivenson (10, 11 skokova)

"Nevjerovatno je da smo izgubili. Kao i u drugoj utakmici, i sada smo napravili mnogo grešaka i kažnjeni smo“, bio je razočaran Džordž.

Bonus video: