Brejk šampiona: Džejms i Vejd razbili Indijanu

Kralj i Fleš su zajedno dali posljednjih 20 koševa za svoj tim, pa je "vrelina" ispunila cilj da u prva dva meča u Indijanapolisu makar jednom slavi protiv Pejsersa
2 komentar(a)
Ažurirano: 21.05.2014. 06:46h

Vodeći tandem iz "velike trojke" Majamija se izdvojio kada je to bilo najpotrebnije – Lebron Džejms i Dvejn Vejd su vodili šampiona do pobjede i brejka u Indijani (87:85), pa je sada rezultat u finalu Istoka izjednačen (1:1).

Džejms je postigao prvih šest poena u presudnoj seriji od 12:2 u posljednjoj dionici, on i Vejd su zajedno dali posljednjih 20 koševa za svoj tim, pa je "vrelina" ispunila cilj da u prva dva meča u Indijanapolisu makar jednom slavi protiv Pejsersa.

Konačno, Fleš Vejd je meč završio sa 23 pogotka i po pet skokova i asistencija, Kralj je postigao poen manje uz sedam uhvaćenih i šest podijeljenih lopti (ukupan šut iz igre ovog tandema je bio 34-19), pa Indijani spasa nije bilo.

"Eto zato su oni momci "teški" milione i milione dolara. Bili su nezaustavljivi. Svakom od nas su veče učinili lakšim u napadu", rekao je plejmejker Majamija Noris Kol.

On je sa 11 koševa bio jedini igrač Majamija koji je tandem ispratio s dvocifrenim košgeterskim učinkom.

"U finalima Istoka nikada ne očekujte lijepu košarku. Sve je stvar snage i toga ko je u presudnim momentima spreman za velike šuteve. U posljednjoj četvrtini smo mi bili taj tim", kazao je Džejms.

Kod domaćina, Lens Stivenson je sa 25 pogodaka izjednačio rekord karijere u plej-ofu, ali to nije bilo dovoljno, jer su ostali podbacili (najefikasniji Pol Džordž sa 14).

"Pobjeđivali smo tokom čitave utakmice. Kontrolisali smo meč sve do posljednjih nekoliko minuta", istakao je bek Pejsersa Džordž Hil.

Galerija

Bonus video: