Bogdan Bogdanović "zvijezda u usponu"

Bogdanović je drugi igrač Partizana koji je ponio veliko priznanje, a prije njega je to pošlo zarukom Novici Veličkoviću 2009. godine, dok je godinu ranije Nikola Peković zauzeo drugo mjesto
58 pregleda 2 komentar(a)
Bogdan Bogdanović, Foto: Betaphoto
Bogdan Bogdanović, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 07.05.2014. 13:01h

Košarkaš Partizana Bogdan Bogdanović izabran je glasovima evroligaških trenera za "Zvijezdu u usponu", u sezoni 2013/2014, saopštila je danas Evroliga.

Bogdanović je ove sezone u 23 utakmice u Evroligi u prosjeku postizao 14,8 poena uz 3,7 skokova i 3,7 asistencija.

Do posljednja dva kola u Top 16 fazi bio je prvi strijelac takmičenja.

Bogdanović je tako drugi igrač Partizana koji je ponio veliko priznanje, a prije njega je to pošlo zarukom Novici Veličkoviću 2009. godine, dok je godinu ranije Nikola Peković zauzeo drugo mjesto.

U konkurenciji za ovogodišnju nagradu bili su još i igrači Partizana Žofri Lovernj, koji je zauzeo treće mjesto, i Nikola Milutinov.

Među kandidatima su bili i Aleks Abrines (Barselona), Furkan Aldemir (Galatasaraj), Vitenis Čizauskas (Žalgiris), Tomas Dimša (Žalgiris), Ilimane Diop (Laboral Kuća), Mam Žaite (Nanter), Cedi Osman (Anadolu Efes), Domas Sabonis (Unikaha), Kenan Sipahi (Fenerbahče), Dešon Tomas (Nanter), Aksel Topan (Strazbur) i Luka Mitrović (Crvene zvezda).

Poslije Bogdanovića najviše glasova je osvojio Aleks Abrines.

Ovogodišnju nagradu "Zvijezda u usponu" Evroliga dodjeljuje igračima rođenim poslije 1. jula 1991. godine, koji su najvisse napredovali u tekućoj sezoni.

Nagrada je ustanovljena u sezoni 2004/2005.

Bonus video: