Gosti pet od osam, Lilard nastavio gdje je Oldridž stao

Čast domaćina spasao je aktuelni šampion Majami, koji je na Floridi savladao Šarlot i uradio ono što su do sada uspjeli samo najbolji timovi Zapada, San Antonio i Oklahoma
0 komentar(a)
Lamarkus Oldridž, Foto: Beta/AP
Lamarkus Oldridž, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.04.2014. 07:58h

Magija gostiju je nastavljena - Portland je osvojio Hjuston, Vašington je slavio u Čikagu, pa je ukupno čak pet timova slavilo na strani u prvim mečevima plej-ofa u NBA ligi.

Čast domaćina spasao je aktuelni šampion Majami, koji je na Floridi savladao Šarlot i uradio ono što su do sada uspjeli samo najbolji timovi Zapada, San Antonio i Oklahoma.

Meč večeri odigran je u Teksasu, gdje je Portland nakon produžetaka savladao Hjuston. Heroji su bili Lamarkus Oldridž i Demijen Lilard.

Sjajni centar je upisao čak 46 poena i 18 skokova, ali je u finišu petominutnog dodatka napravio šesti faul. Imao je samo jednu poruku za mladog pleja:

„Preuzmi ovo”.

I Lilard je uradio baš to - u svojoj prvoj utakmici u plej-ofu je vezao pet koševa, uključujući i dva penala za 121:120 na 17 sekundi prije kraja. Tako je stigao do cifre od 31 pogotka i omogućio „blejzersima” prvu pobjedu u gostima u doigravanju od 2011.

„Rakete” su predvodili Dvajt Hauard i Džejms Harden sa po 27 poena, s tim da je Supermen dodao i 18 uhvaćenih lopti.

Magičnom igrom u posljednjoj četvrtini, Vašington je stigao do pobjede nad Čikagom (102:93). „Čarobnjake”, koji su u jedno, trenutku imali minus 13, do pobjede su vodili visoki igrači - centri Nene Ilario i Marčin Gortat su upisali 24, odnosno 15 koševa i 13 skokova, dok je krilni košarkaš Trevor Ariza dodao 18 pogodaka.

U domaćem timu su pogađala osmorica, a osim Tonija Snela, koji je pogodio jedan šut za dva, svi su imali dvocifren učinak. Najbolji su bili Kirk Hajnrih i Di Džej Ogastin sa po 16 poena.

Majami se namučio sa Šarlotom, ali je serijom 18:4 u posljednjoj četvrtini riješio meč. Najzapežniji su bili Džejms Džons i Dvejn Vejd - Kralj je meč završio sa 27 poena i devet skokova, a Fleš je dodao 23.

U redovima Bobketsa najefikasniji su bili Kemba Voker (20) i Al Džeferson (18, 10 uhvaćenih lopti).

Rezultati - Zapad

Čikago - Vašington 93:102

Hjuston - Portland 120:122, poslije produžetka

Istok

Majami - Šarlot 99:88

Bonus video: