Tepić: Od ovog meča nam zavisi fajnl-for

"Došli smo bez Kinzija, ali šta je, tu je. Dobili smo Makabi bez njega, nadam se da ćemo i ovdje”, naglasio Bogdan Bogdanović
3 komentar(a)
Milenko Tepić, Foto: Aba liga
Milenko Tepić, Foto: Aba liga
Ažurirano: 23.03.2014. 16:56h

U dobrom raspoloženju, nakon pobjede protiv Makabija, košarkaši Partizana su doputovali u Podgoricu riješeni da trijumfom otklone sve dileme oko plasmana na finalni turnir.

Tarens Kinzi nije doputovao sa ekipom, u srijedu odlazi za Ameriku zbog problema sa skočnim zglobom, i to stvara glavobolje Dušku Vujoševiću...

Tradicija je na strani Beograđana, koji su od posljednjih šest mečeva u "Morači" pet riješili u svoju korist.

"Dosta se pričalo o ovoj utakmici, važna utakmica za njih i za nas. Nadam se da ta važnost neće opteretiti nas, jer nam, objektivno, od ovog rezultata zavisi plasman na finalni turnir. Mislim da smo spremni, žao nam je što Kinzi nije sa nama, ali ko nije tu, bez njega se može i mora. Vjerujem da ćemo u ovom sastavu u kom smo odigrati dobru utakmicu u pokušati da dobijemo, što neće biti nimalo lako, jer Budućnost igra dobro ove sezone, posebno na svom terenu”, rekao je Milenko Tepić, bek "crno-bijelih".

Povremeni reprezentativac Srbije smatra da bi mogla da presudi određena doza smirenosti i iskustva u ovakvim mečevima.

"Početak je jako važan, kao i prednost domaćeg terena, ali igra se 40 minuta, ali početak može, ali i ne mora da bude ključan. Nadam se i podršci navijača, iako će velika većina dvorane navijati za Budućnost. Očekuje da ćemo uspjeti da se sa svim tim izborimo i da na kraju odigramo dobro i da nas dovede u poziciju da slavimo.”

U Bogdana Bogdanovića su uprte oči svih navijača Partiazana.

Od raspoloženja talentovanog beka u velikoj mjeri zavisi i igra aktuelnog šampiona.

"Čeka nas teška utakmica i jedna od bitnijih ove sezone. Biće dobra atmosfera, kao i svake godine u Podgorici, a očekujemo i veliki broj naših navijača. Ne bi voleo da bude kao prošle godine, nadam se da će biti fer i sportsko navijanje sa obje strane. Došli smo bez Kinzija, ali šta je, tu je. Dobili smo Makabi bez njega, nadam se da ćemo i ovdje”.

Pobjeda u četvrtak nad izraelskim šampionom pozitivno je djelovala na igrače.

"U dobrom smo ritmu, dobili smo Makabi, a naša prednost može biti što smo se navikli, tako da kažem, na vatrene atmosfere iz "Pionira" i "Arene". Pod pritiskom smo, ali se nadam da nećemo podleći pritisku, odnosno opterećenju koje nosi značaj meča i da ćemo doći do pobjede”, zaključio je Bogdanović.

Bonus video: