CSKA se sveti Fenerbahčeu

CSKA će pred svojim navijačima ukrstiti koplja sa Fenerbahčeom, dok će Makabi dočekati Lokomotivu Kubanj
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.12.2013. 12:35h

Osma runda Evrolige košarkaša donosi dva velika derbija. CSKA će pred svojim navijačima ukrstiti koplja sa Fenerbahčeom, dok će Makabi dočekati Lokomotivu Kubanj. I „armejci”, kao i četa Željka Obradovića, već su osigurali plasman u Top 16 fazu, ali žele što bolju poziciju.

CSKA je u prvom meču ubjedljivo poražena (86:60), pa će pokušati da se revanšira Feneru.

"Igramo protiv ekipe koja je jedan od glavnih kandidata za osvajanje titule. U prvom meču smo odigrali izuzetno loše, nismo ličili na tim, pa smo ubjedljivo poraženi. Sada imamo priliku da popravimo utisak i dođemo do pobjede. Polako dižemo formu, očekujem da ćemo iskoristiti naše prednosti i sa dva boda ostati u trci za 1. mjesto", rekao je trener Moskovljana Etore Mesina.

Sa druge strane, turski tim bi pobjedom obezbijedio poziciju broj jedan.

"Poslije poraza od Barselone, kada smo loše odigrali prvo poluvrijeme, ovo je važan meč za nas. Očekujem da ekipa reaguje i da odigramo bolje. Čeka nas težak susret, ali ovo je Evroliga i moramo da se naviknemo na sve", poručio je Obradović.

Makabi je u prvom meču u Krasnodaru pregazio Lokomotivu (73:58) i pred svojim navijačima je favorit.

"Veoma važna utakmica za nas i na rezultatskom i psihološkom planu, nakon nesrećnog poraza od Hapoela. Vjerujem da će igrači pokazati karakter, da će odigrati dobro i uz pomoć navijača doći do trijumfa", naglašava Dejvid Blat, prvi stručnjak tima iz Tel Aviva.

Lokomotiva je pobjedom prije sedam dana protiv Lietuvos ritasa izvadila vizu za drugi krug.

"Makabi zaslužuje puno poštovanje. I pred duel u Tel Avivu ulazi nakon poraza u domaćem šampionatu, što je bio slučaj pred naš prvi meč. Zato treba da se pripremimo dobro, jer će imati veliku podršku navijača. Ako održimo nivo igre koji smo pokazali u posljednjih nekoliko utakmica, bićemo u stanju da pobijedimo", optimista je centar Rusa Ričard Hendriks.

Partizan i Crvena zvezda imaju samo teoretske šanse za plasman u Top 16. „Crno-bijeli“ danas dočekuju Budiveljnik, dok ekipa Dejana Radonjića sjutra gostuje Panatinaikosu.

Parovi

Danas

Grupa A

Partizan - Budiveljnik

Grupa B

Emporio Armani - Real Strazbur - Žalgiris

Grupa C

Montepaski - Zjelona Gora

Galatasaraj - Unikaha

Bajern - Olimpijakos

Grupa D

Makabi - Lokomotiva

Sjutra

Grupa A

CSKA - Fenerbahče

Nanter - Barselona

Grupa B

Anadolu Efes - Brose baskets

Grupa D

Laboral Kuća - Lietuvos ritas

Panatinaikos - Crvena zvezda

20.45 20.45 20.45 19.00 19.30 20.45 20.05 17.00 20.45 19.00 20.30 20.30

Bonus video: