Sekulić blistao dan nakon rođenja sina

U pobjedi nad Fuenlabradom (90:82) je upisao 32 poena (šut za dva 13-11, trojke 4-2, bacanja 6-4), osam skokova, ukradenu i izgubljenu loptu!
0 komentar(a)
Blagota Sekulić, Foto: Marchadeportiva.com
Blagota Sekulić, Foto: Marchadeportiva.com
Ažurirano: 29.10.2013. 17:00h

Nakon tri kola Endesa lige, uz velikane Real Madrid i Barselonu, na vrhu su dva kluba sa Kanarskih ostrva. I dok je Gran Kanarija možda i očekivano tu, jer je lani igrala polufinale plej-ofa ACB lige i Kupa kralja, niko nije mogao ni da pomisli da će stopostotan učinak imati Kanarijas, klub koji se prije 18 mjeseci vratio u elitu nakon tavorenja u nižim rangovima dugog 21 godinu.

Navijači tima iz San Kristobal de la Lagune za takav učinak na početku sezone najviše mogu da budu zahvalni Blagoti Sekuliću, koji je u subotu odigrao meč za pamćenje - u pobjedi nad Fuenlabradom (90:82) je upisao 32 poena (šut za dva 13-11, trojke 4-2, bacanja 6-4), osam skokova, ukradenu i izgubljenu loptu! Iznudio je i osam faulova za indeks rejting 41, što mu je donijelo priznanje za MVP-a 3. kola.

Jednu od najboljih utakmica u karijeri, 32-godišnji Podgoričanin je odigrao samo dan nakon rođenja sina.

"Osjećao sam se lijepo čitave sedmice očekujući rođenje djeteta. Kada su mi javili da je sve prošlo kako treba, baš mi je laknulo i dobio sam dodatni motiv da odigram dobro", kaže za „Vijesti” Sekulić, koji je došao u Podgoricu da vidi nasljednika.

Odličan start je iznenadio sve u Španiji, ali ne i igrače i stručni štab Kanarijasa.

"S obzirom na to da smo prošle izuzetno dobro odigrali drugi dio šampionata i bili na korak od plasmana u plej-of, očekivali smo da ćemo nastaviti da igramo dobro. Imali smo i dobar raspored, jer smo igrali dvije utakmice kući. Nismo, ipak, mogli da obećavamo tri pobjede, jer smo imali i teško gostovanje Saragosi".

Cilj je na početku sezone bio da se što prije prebrinu brige oko opstanka, ali to neće zadovolijiti apetite...

"Glavni cilj nam je bio na imamo mirnu godinu, da nismo u zoni ispadanja. Tako je bilo i lani, pa smo na kraju bili na pobjedu od plej-ofa. Kako je krenulo ove sezone, vjerovatno će takav scenario biti i ovog puta. Svi se potajno nadamo da možemo da uđemo u borbu za plej-of ili da na sredini sezone izborimo pravo nastupa u Kupu kralja".

Koliko je Sekulić bitan za igru „crno-žutih”, najbolje govori dio statistike koji se ne računa svuda, tzv. plus/minus. Naime, popularni Bobo je u subotu na terenu proveo 27 minuta i 36 sekundi, tokom kojih je Kanarijas postigao 20 koševa više od Fuenlabrade. Tek kada je izlazio, tim iz predgrađa Madrida je „hvatao vazduh”...

"U potpunosti mi odgovara igra ekipe. Dosta provodim na terenu, očekuje se mnogo od mene, a i brojke pokazuju da se igra u napadu zasniva na meni, da me saigrači traže... Veoma sam zadovoljan statusom".

Već sjutra, kapiten crnogorske reprezentacije ide nazad na dalek put do ostrva koja politički pripadaju Evropi, a geografski Africi. U nedjelju ga čeka obračun sa jedinim rivalom do kojeg ne mora da leti makar dva i po sata, Gran Kanarijom.

Biće to i duel dvojice trenutno najraspoloženijih igrača Endesa lige, Sekulića i Naća Martina, koji je bio drugi u izboru za MVP igrača 3. kola, pošto je na gostovanju Bilbau (83:72) imao 30 koševa i sedam skokova za 40 indeksnih poena.

Sekulić je na čelu lige po rejtingu ispred Martina, koji je tik ispred njega na listi najboljih strijelaca sa 68 pogodaka, jednim više od jednog od najboljih igrača Crne Gore na Eurobasketu u Sloveniji.

"I mi i oni smo neporaženi, biće to zanimljiv meč. Ogromno je interesovanje, a igrali smo dvije utakmice u predsezoni i skor je 1:1. Gran Kanarija je odlična ekipa, ima pravi sistem i biće nam veoma teško. Možemo, ipak, da se nadamo još jednoj pobjedi", zaključio je bivši igrač Budućnosti, Partizana, Real Madrida, AEK-a, Arisa, PAOK-a, Marusija, Albe, Vanolija i Mursije, koji u Endesa ligi za dva poena šutira čak 74,2 odsto, a prosječno ubacuje 22,3 poena.

Bonus video: