Kadeti bez selektora, Đorđije Pavićević podnio ostavku

Na sjednici je donesena odluka da se uz tri muške mlađe reprezentativne selekcije, za takmičenje na prvenstvu Evrope B divizije prijavi i ženska juniorska reprezentacija
75 pregleda 0 komentar(a)
Đoko Pavićević, Foto: FIBAEUROPE.COM
Đoko Pavićević, Foto: FIBAEUROPE.COM
Ažurirano: 01.10.2013. 18:10h

Muška košarkaška kadetska selekcija Crne Gore ostala je bez selektora.

Đorđije Pavićević je odlučio da podnese ostavku, između ostalog, i zbog porodičnih razloga.

Ostali selektori su, izuzev Luke Pavićevića (uz saglasnost čelnika saveza), podnijeli izvještaje o urađenom tokom ljeta.

Međutim, Predsjedništvo KS Crne Gore nije raspravljalo o izvještajima, jer se čeka da to uradi i selektor seniora.

Na sjednici je donešena odluka da se uz tri muške mlađe reprezentativne selekcije (mlada, juniorska i kadetska), za takmičenje na prvenstvu Evrope B divizije prijavi i ženska juniorska reprezentacija.

Koordinator mlađih kategorija Vlado Šćepanović je iznio Predsjedništvu svoje viđenje trenutne situacije i dao sugestije za unaprijeđenje rada u tim uzrasnim kategorijama.

Donešene su i odluke za novu takmičarsku sezonu u I A MCKL, I B MCKL, I A ŽCKL i Ligama mladih.

Svi klubovi I A MCKL mogu da registruju po tri strana igrača, a obavezni su da među 12 prijavljenih igrača za utakmicu imaju tri mlada igrača (1994. godište i mlađi), od kojih jedan uvijek mora biti u igri.

Igrači iz Srbije i Bosne i Hercegovine od ove godine će se tretirati kao strani igrači.

Klubovi I A MCKL moraju da imaju po dvije kategorije u Ligama mladih.

Takmičenje u I A MCKL počinje 19/20. oktobra.Takmičenje u Prvoj A ŽCKL će početi 26/27. oktobra.

Svi klubovi I A ŽCKL mogu da registruju po tri strane igračice, a obavezni su da među 12 prijavljenih igračica za utakmicu imaju tri mlada igračice (1994. godište i mlađe), od kojih jedna uvijek mora biti u igri.

Igračice iz Srbije i Bosne i Hercegovine od ove godine će se tretirati kao strane igračice.

Klubovi I A ŽCKL moraju da imaju po dvije kategorije u Ligama mladih.

Prva B MCKL počinje 19/20. oktobra, klubovi mogu da prijave po dva strana igrača, a obavezni su da među 12 prijavljenih igrača za utakmicu imaju tri mlada igrača (rođena 1996. godine i mlađe), od kojih jedan mora stalno biti na terenu.

Na mjestu komesara Prve A MCKL i I B MCKL i dalje će biti Miomir M. Mugoša, Igor Popović će i dalje biti komesar I A ŽCKL i Kupa Crne Gore, dok će Petar Popović, Radovan Mirović i Mirjana Sekulić biti komesari Liga mladih.

Predsjedništvo je pozitivno ocijenilo organizaciju i realizaciju Memorijalnog turnira "Ljubo Jovanović", koji je organizovan 27. i 28. septembra u Podgorici na kojem su učestvovali Budućnost, Sutjeska, Lovćen i Radnički iz Kragujevca.

Bonus video: