Sekulić ostaje na Tenerifima

Sekulić se trenutno nalazi sa selekcijom Crne Gore na Zlatiboru na pripremama za Evropsko prvenstvo, koje se u septembru igra u Sloveniji
54 pregleda 2 komentar(a)
Blagota Sekulić, Foto: Vavel.com
Blagota Sekulić, Foto: Vavel.com
Ažurirano: 04.08.2013. 09:38h

Blagota Sekulić je riješio pitanje kluba za narednu sezonu.

Reprezentativac Crne Gore je postigao dogovor sa dosadašnjim klubom Tenerifima oko produžetka ugovora za još godinu.

Iskusni centar je prošle sezone u Endesa ligi imao prosjek od 12 poena i pet skokova i bio je jedan od ključnih igrača u timu Alehandra Martineza, koja je na kraju sezone zauzela 10. mjesto.

"Veoma sam srećan što ću nastaviti da igram za Tenerife, jer to znači da sam prošle sezone uradio veliki posao i da su ljudi iz kluba prepoznali moj rad. Prihvatio sam ponudu da nastavimo saradnju iz više razloga. Prvo, sviđa mi je stil igre, uživam da igram pod vođstvom Alehandra i za ovaj tim. On zna kako na najbolji način da iskoristi moju igru i da dobije najbolje od mene. Osjećam da sam važan član ove ekipe i to mi je izuzetno bitno. Uzgred, imam sjajnu družinu i sviđa mi se da igram sa njima i ovdje sam srećan", rekao je Sekulić za zvanični sajt Tenerifa.

Trener Martinez nije krio zadovoljstvo što je 31-godišnji košarkaš odlučio da produži saradnju.

"Ostanak Sekulića je ključan za nas. Imao je dobru prošlu sezonu, to je igrač koji može da pomogne u mnogim segmentima, neki se pojavljuju u statistici, neki ne. Blagota poboljšava igru ekipe, vjerujemo da njegov ostanak zbog toga vrijedi još više", objasnio je Martinez.

Sekulić se trenutno nalazi sa selekcijom Crne Gore na Zlatiboru na pripremama za Evropsko prvenstvo, koje se u septembru igra u Sloveniji.

Karijeru je počeo u ekipi Budućnosti, a potom je igrao za Partizan, AEK Atinu, Marusi, PAOK, Real Madrid, Aris, Albu Berlin, Kremonu (Italija), Murisiju, a od prošle sezone je na Tenerifima.

Bonus video: