Budućnost Voli na startu gost Krke

Podgoričani će protiv doskorašnjeg trenera Dejana Radonjića igrati 2. novembra. Tada će Crvena zvezda gostovati u "Morači", dok je duel sa Partizanom zakazan za 14. decembar u Beogradu
4 komentar(a)
KK Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
KK Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.07.2013. 11:59h

Zagreb je danas bio domaćin Skupštine ABA lige, na kojoj je obavljeno žrijebanje za sezonu 2013/2014.

Budućnost Voli će na premijeri 5. oktobra gostovati u Novom Mestu ekipi Krke, slovenačkom šampionu. Tri dana kasnije, "plavi" će ugostiti Zadara, a 12. oktobra slijedi gostovanje MZT Skoplju.

Partizan, koji brani titulu, na premijeri će dočekati Igokeu, dok će Crvena zvezda će gostovati ekipi Širokog. Mega Vizura će u Smederevu ugostiti Cedevitu, dok će Cibona biti domaćin Radničkom iz Kragujevca. Zadar će pred svojim navijači ukrstiti koplja sa Solnok, dok će MZT Skoplje ugostiti Olimpiju.

Podgoričani će protiv doskorašnjeg trenera Dejana Radonjića igrati 2. novembra. Tada će Crvena zvezda gostovati u "Morači", dok je duel sa Partizanom zakazan za 14. decembar u Beogradu.

Posljednje, 26. kolo na programu je 29. marta.

Klubovima je ostavljeno da do 19. avgusta čelnicima ABA lige dostave prijedloge za završnicu takmičenja.

Postoji ideja da se uvede plej-of, ali bi problem mogli biti termini.

Zbog toga je najrealnije da se, kao i do sada, igra fajnl-for.

Na Skupštini u Zagrebu je donijeta odluka da oni timovi koji se kroz ABA ligu plasiraju u Evroligu, bilo direktno ili u kvalifikacije, imaju zagarantovano mjesto u regionalnom takmičenju naredne sezone.

Bonus video: