Briljantni Parker odveo San Antonio u veliko finale

"Mamuze" su i u četvrtoj utakmici finala zapadne konferecije u potpunosti nadigrali Mamfis i tako izborili finale u kojem će se sastati sa boljim iz duela između Majamija i Indijane
1 komentar(a)
Parker, Foto: Beta/AP
Parker, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.05.2013. 09:18h

"Još prošle sezone sam obećao sam Dankanu da će dobiti još jednu šansu da osvoji šampionski prsten".

Toni Parker je ispunio obećenje, u bukvalnom smislu - francuski plej ubacio je čak 37 poena (plej-of rekord karijere) u četvrtoj pobjedi San Antonija nad Memfisom (93:86) za konačni trijumf "mamuza" na Zapadu i plasman u veliko finale NBA lige.

"Dankan, Parker, Đinobili, trener Popovič... Kažete da su stari", piše u izvještaju meča na zvaničnom sajtu NBA lige.

Tim Dankan (37 godina) dobiće šansu da osvoji peti šampionski prsten u karijeri (prvi nakon 2007), dok će Đinobili (35) i Parker (31) loviti četvrtut titulu.

"Osjećaj je veličanstven. Cijeli tim je radio naporno kako bi pružio još jednu šansu Timu Dankanu. Sada nas očekuje još jedan korak, ali najteži", pokazao je Parker veliko poštovanje prema najstarijem saigraču.

San Antonio će se u finalu sastati sa boljim iz duela Majamija i Indijane. Nakon tri odigrana meča Lebron Džejms i društvo vode sa 2:1 i sve sluti da će se gledati veliki okršaj "mamuza" i "vreline".

Svoj posljednji šampionski prsten (2007) Dankan i društvo osvojili su upravo protiv Lebrona Džejmsa, koji je tada predvodio Klivlend. U finalnoj seriji bilo je čak 4:0...

"Parker je nevjerovatan, stvarno ne vjerovatan. Ne postoji druga riječ kojom bih opisao njegovu igru. Svake godine on je bolji i bolji", kazao je Dankan.

Memfis je došao do polufinala Zapada ostvarivši najveći uspjeh u istoriji, ali je malo ko vjerovao da će izabranici Lajonela Holinsa dobiti "metlu" od San Antonija.

"Vratićemo se još jači", izjavio je bek Memfisa Majk Konli.

U četvrtoj utakmici protiv Memfisa košarkaši San Antonija su poveli odmah od starta, a prva je četvrtina je završila sa 24:14 za goste.

Kompletan ostatak meča "mamuze" su imale vođstvo, iako je domaćin došao na zaostatak od tri poena u posljednjem minutu.

Rezultat:

Memfis - San Antonio 86:93

Pondekster 22p, 3sk, Gasol 14p, 5sk, 5as - Parker 37p, 4sk, 6as, Dankan 15p, 8sk, 4bl, Leonard 11p, 6sk

San Antonio je dobio seriju sa 4:0

Bonus video: