Sutjeska spremna za velika djela

"Za dvije godine odigrali smo četiri finala i osvojili jedan trofej i što je najvažnije vratili publiku u dvoranu! Za naše mečeve traži se mjesto više", kaže predsjednik Sutjeske
180 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 25.05.2013. 16:27h

Svijetla tačka nikšićkog sporta, KK Sutjeska, sinoć je prigodnim koktelom stavila tačku na ovogodišnju uspješnu sezonu u kojoj je osvojen Kup Crne Gore, čime su Nikšićani najavili nastavak ozbiljne priče.

A ozbiljna priča počela je dolaskom na čelo kluba sadašnjeg predsjednika Darka Perovića, koji je iz menadžerske klupe podigao klub na zdrave osnove i time postavio temelj za, može se slobodno reći, odlične rezultate za kojim je grad pod Trebjesom vapio zajedno sa ljubiteljima košarke.

"Sumirali smo sezonu i konstatujemo da je ovo jedna od najuspješnijih za nikšićku košarku. Stigao je prvi trofej u grad. Osvojili smo Kup, pokazali snagu i dokazali da ovi rezultati nisu plod slučajnosti. Dokazali smo da je ovo velika i ozbiljna organizacija iza koje stoji rad i zalaganje svih klupskih struktura. Osvajanjem Kupa pokazali smo da su se neke stvari u košarci promijenile, te da je u Crnoj Gori stvoren joše jedan ozbiljan klub", istakao je Perović, vidno zadovoljan ovosezonskim uspjehom.

Iako se ne treba vraćati prošlosti, prosto je nemoguće pomenuti gdje je Sutjeska bila prije dvije godine.

"Prije dvije godine smo znali da crnogorska košrka ne može naprijed bez još jednog kolektiva.Prije dvije godine bili smo na dnu i bez publike. Sad su se stvari promijenile - za dvije godine odigrali smo četiri finala i osvojili jedan trofej i što je najvažnije vratili publiku u dvoranu! Za naše mečeve traži se mjesto više".

Ipak, u kriznim godinama kakve su protekle dvije bez finansijske potpore, teško da ste mogli postići ove rezultate?

"U pravu ste. Bez podrške našeg partnera kompanije A2A sigurno ne bismo uspjeli. Ova kompanija je bila sa nama od početka, prepoznala je uspješnost projekta, podržala nas i istovremeno obavezala na još bolje rezultate. I iskoristio bih ovu priliku da im se istinski zahvalim na podršci i njima i medijima bez kojih, takođe, ne bismo bili tu gdje smo".

Pretpostavka je da su nakon ove dvije uspješne godine apetiti porasli, te da ste postavili veće ciljeve?

"Tako je. Cilj svih nas je izlazak na evropsku scenu ili u regionalnu ligu. Cilj nam je ABA liga ili ULEB kup. Prosto imamo sve što treba da ima klub koji treba da igra u evropskom takmičenju. Solidan igrački kadar, odličnu dvoranu i publiku koja je naš najjači igrač".

Kakvi su planovi kad je igrački kadar u pitanju?

"Nikšić je velika košarkaška baza, i u tom smislu mi imamo dobru igračku strukturu, ali izlazak na evropsku scenu definitivno bi iziskivao angažovanje dva do tri pojačanja. Mi smo i do sada pokušali da dovedemo nekoliko velikih igrača, imali pregovore sa nekim reprezentativcima, ali za sada je sve ostalo na pregovorima".

Šta je sa partnerima, ili bolje reći finanijerima?

"Nastavljamo saradnju sa A2A, ali moram priznati i da košarkaški potencijal grada i regiona nije ostao neprimijećen. Bilo je interesovanja sa strane, razmišljamo o mogućim modelima saradnje a u opticaju je saradnja sa gigantima poput Armani Milana i Montepaskija iz Sijene".

Šta mislite o radu trenera Dušana Dubljevića?

"Uprava je prije dvije godine uvidjela da je Dubljević kadar za velika djela i on je to dokazao uspjesima i radom. Rad je zapažen, pa je zahvaljujući tome on sad u B reprezentaciji Crne Gore", zaključio je Perović.

Bonus video: