Tripl - dabl Džejmsa za trijumf Majamija

Indijana je bila blizu brejku na Floridi, pošto je samo 2,2 sekunde prije kraja produžetka imala poen prednosti
0 komentar(a)
Džejms, Foto: BETA/AP
Džejms, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 23.05.2013. 07:10h

Mučio se aktuelni šampion NBA lige na svom terenu protiv Indijane u prvom duelu finala Istoka, a onda je stvari u svoje ruke, tačnije loptu na 1,2 sekunde prije kraja produžetka uzeo Lebron Džejms, i pokazao zašto ga zovu King (kralj). Pobjegao je po lijevoj strani i pogodio sa zvukom sirene za 103:102, i vođstvo od 1:0 u finalnoj seriji. Ipak, Indijana je pokazala da nije slučajno u regularnom dijelu ove sezone dobila "vrelinu" sa 2:1 u pobjedama, pa Džejmsu i drugovima slijede pakleni okršaji u borbi za finale NBA lige.

" Dva sjajna tima su se pakleno borila. Ipak, mi smo u potpunosti bili spremni na to, i igrali smo do kraja", kazao je Džejms, koji je upisao tripl - dabl, 30 poena i po deset skokova i asistencija.

A Indijana je bila blizu brejku na Floridi, pošto je samo 2,2 sekunde prije kraja produžetka slobodnim bacanjima Pola Džordža došla na poen prednosti. Ipak, Džejms je bio nezaustavljiv.

"Dvije sjajne ekipe su naizmjenično razmjenjivale udarac, za udarac. Ovoga puta nijesmo imali sreće, ali mi smo spremni za pobjedu, jer naše samopouzdanje nije uzdrmano. Ova ekipa zna da može da eliminiše Majami i ide do kraja", samouvjeren je Frenk Vogel, trener Indijane.

Naredni meč, takođe u dvorani Majamija igra se u petak, 24. maja. U finale NBA lige plasiraće s etim koji dođe do četiri pobjede.

Rezultat finala na Istoku: Majami - Indijana 103:102 produžetak, 92:92. (Džejms 30 p, 10 sk, 10 as, Vejd 19 p, Boš 17 p - Džordž 27 p, Hibert 19 p, 9 sk, Stivenson 7 p, 12 sk).

Bonus video: