Budućnost Voli ponovo šampion

Ovo je jubilarna 10. titula za klub iz Njegoševog parka, koji je bio tri puta najbolji i u SR Jugoslaviji od 1999. do 2001
117 pregleda 6 komentar(a)
KK Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
KK Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.05.2013. 18:29h

Šampionski pehar još najmanje godinu krasiće vitrine Budućnost Volija.

Podgoričani su i u trećoj finalnoj utakmici finala plej-ofa Erste čige savladali Sutjesku i nastavili dominaciji u domaćim okvirima.

Ovo je „plavima” sedma uzastopna kruna, čime su pokazali da im nema premca u ovom trenutku u Crnoj Gori.

Ovo je, ujedno, jubilarna 10. titula za klub iz Njegoševog parka, koji je bio tri puta najbolji i u SR Jugoslaviji od 1999. do 2001.

Treći meč je bio dijametralno suprotan u odnosu na prethodna dva.

Budućnost Voli je već sredinom prve četvrtine raspršila snove Nikšićana da mogu makar do jedne pobjede u finalnoj seriji.

"Prije svega čestitke igračima na napornoj sezoni koju su iznijeli, čestitke klubu i najbližim saradnicima koji su mi pružili podršku poslije odlaska trenera Dejana Radonjića. Takođe, želio bih da se zahvalim i njemu, jer je imao veliki udio u osvajanju ove titule. Fenomenalan osjećaj, a protivnik dostojan crnogorskog finala. Nikada nije bilo neizvjesnije nego ove godine. Sutjeska je pokazala kvalitet osvajanjem kupa i čestitam joj na svemu što je uradila ove sezone. Sada su momenti slavlja, treba da se opustimo i uživamo", istakao je nakon meča Igor Jovović, trener novog, starog šampiona Crne Gore.

Ova titula će, sigurno, imati posebno mjesto za mladog stručnjaka, jer je prva koju je osvojio kao šef stručnog štaba.

"Ne osjećam još emotivno šta to znači, ali velika je stvar da se odmah poslije dolaska na klupu osvoji trofej i prezadovoljan sam zbog toga", iskren je bio Jovović.

Budućnost je izuzetno motivisano ušla u meč, posebno je imponovala agresivna odbrana, pa otuda i vođstvo od 11:2 u 5. minutu.

Samo 60 sekundi kasnije bilo je 15:4 i već tada je bilo riješeno pitanje pobjednika.

Pokušavali su Nikšićani da se vrate, ali bezuspješno.

Budućnost Voli je bila maksimalno koncentrisana od prvog do posljednjeg minuta i nije dozvoljavala da Sutjeska smanji prednost na manje od devet poena.

U drugom poluvremenu Nikšićani su se i definitivnmo predali, a prednost domaćina je rasla do maksimalnih plus 27, koliko je bilo u 35. minutu nakon što je poentirao Duško Bunić (65:38).

Podgoričani su dobro rasporedili poene, jer se čak 11 igrača upisalo u listu strijelaca, ali nijedan nije imao dvocifren učinak.

Gotovo ista situacije je bila i na drugoj strani, s tim da su koševe davala devetorica košarkaša.

U domaćem timu su najefikasniji bili Vladimir Mihailović i Džerald Li sa po devet pogodaka, dok je Radoje Vujošević za Sutjesku dao osam koševa.

"Za razliku od prethodnih godina, Sutjeska nije bila nikada ovako jaka. Skupilo se 15 igrača iz svog grada, pokazali su veliko srce u ovom finalu protiv nas. Uzeli su nam Kup i pokazali su da velikim radom mogu da dobiju velike ekipe kao što smo mi. Pričao sam i prije da je sezona teška, a kako se bližila kraju i mi smo malo pali. Međutim, pokazali smo da smo najkvalitetniji tim u Crnoj Gori i zasluženo smo uzeli titulu. Što se tiče čitave sezone, mislim da smo napravili uspjeh u ABA ligi i Evrokupu. Ostaje samo crna mrlja u Kupu Crne Gore, ali šta da se radi, desilo se", istakao je kapiten Podgoričana Marko Popović.

Bonus video: