Budućnost Voli napravila prvi korak ka odbrani titule

Podgoričani su trijumf obezbijedili u periodu od 35. do 38. minuta, kada su Aleksa Popović (dvije) i Demarkiz Bost pogodili trojke za plus 12 (72:60) i miran završetak meča
7 komentar(a)
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.05.2013. 19:18h

Budućnost Voli je dobila prvu bitku u košarkaškom ratu za odbranu titule u duelu protiv Sutjeske.

Podgoričani su trijumf obezbijedili u periodu od 35. do 38. minuta, kada su Aleksa Popović (dvije) i Demarkiz Bost pogodili trojke za plus 12 (72:60) i miran završetak meča.

Do tada Nikšićani su igrali odlično, parirali su favorizovanom domaćinu, ali će morati da čekaju bar do utorka da bi i treći put ove sezone savladali Budućnost Voli.

“Čestitam igračima na pobjedi. Vidjeli ste i sami da je utakmica bila teška, iscrpljujuća za oba tima. U prvom poluvremenu smo olako ispustili devet poena prednosti, nervoza se uvukla u naše redove, imali smo tehničku grešku, a samim tim je Sutjeska povela na poluvremenu sa četiri razlike. Pokazali smo snažan karakter u drugom poluvremenu sa kvalitetnom odbranom do ivice iznemoglosti, sveli smo protivnika na 26 poena. Nagrađeni smo za to sa nekim ubačenim šutevima što nam je donijelo pobjedu. Očekuje nas teška utakmica u Nikšiću i moraćemo da odigramo bolje nego u ovom susretu da bismo slavili”, istakao je Igor Jovović, trener Budućnost Volija.

Početak meča bio je obećavajući za domaćina, jer je u 5. minutu imao vođstvo od sedam poena (14:7).

Međutim, odgovorili su Nikšićani na pravi način, serijom 7:1 prišli su na 15:14, ali je finiš prve dionice pripao Podgoričanima.

Džerald Li je vezao pet poena za 27:20.

Kada je Nikola Ivanović u 14. minutu pogodio trojku za 34:25, činilo se da će se Sutjeska lako predati.

Međutim, nakon minuta odmora Dušana Dubljevića, njegovi izabranici su zaigrali kao u transu, napravili su serijom 14:0, koju je zaključio Radoje Vujošević sa linije penala za potpuni preokret (39:34).

Stečenu prednost Nikšićani su sačuvali do odlaska na odmor (42:38).

Ivanović je na početku drugog dijela ubacio pet poena, pridružio mu se Duško Bunić za novo vođstvo Budućnost Volija (45:42).

U tim trenucima talentovani plej nije imao podršku saigrača, kako bi iskoristili loš šuterski period gostiju.

Nedugo zatim Darko Vujačić je pogodio trojku za 49:49 i to je bilo sve od Sutjeske u ovom meču.

Budućnost Voli je konstantno vodila, ali nije uspijevala da se rezultatski odlijepi do 38. minuta, nakon čega je uslijedila i definitivna predaja gostiju.

“Očekivali smo i pripremali se da odigramo jednu ovako zahtjevnu utakmicu, dosta dobro smo fizički parirali domaćinu. Imali smo problema sa faulovima sa viskom igračima, pa smo morali da rotiramo. Napravili smo dobru reakciju u drugoj četvrtini i došli smo do vođstva. U drugom poluvremenu Budućnost je stisla u odbrani, ali smo i pored toga igrali u egalu. Odlučile su dvije trojke Alekse Popovića i Bosta, a mi smo promašili dva otvorena šuta. Igrali smo ravnopravno na gostujućem terenu, čestitam igračima na tome, a domaćinu na pobjedi. Ostaje nam malo vremena za oporavak, trudićemo se da maksimalno oporavimo igrače i da u utorak zabilježimo pobjedu pred našim navijačima”, rekao je strateg Nikšićana Dubljević.

Bonus video: