Jovović: Želimo još jedan trofej

"Siguran sam da imamo dovoljno motiva i želje i da je čitava ekipa sa stručnim štabom na čelu spremna da ovo privedemo kraju na najbolji mogući način", istakao Nikola Ivanović
53 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2013. 12:16h

I dok je u Superligi mogao da se upiše po koji poraz, sada košarkaši Budućnost Volija nemaju pravo na grešku ako žele da nastave dominaciju u domaćim okvirima.

Na startu finalne serije plej-ofa ugostiće Sutjesku, ekipu koja ih je dva puta ove sezone dobila.

To jasno pokazuje da Podgoričane čeka težak zadatak, ali su spremni da odgovore na sve izazove i osvoje novu titulu, čime bi stavili tačku na još jednu uspješnu sezonu.

"Generalno dobro smo završili Superligu, igrali smo jako kvalitetno, a neke hendikepe koje smo imali sa povredama igrača, kao i zbog ranije preuzetih obaveza, kvalitetno smo prevazišli. Pred nama su mečevi protiv ekipe Sutjeske, gdje ulazimo sa ciljem da odigramo što bolje, što kvalitetnije i da trijumfujemo kako bi donijeli još jedna trofej našem klubu“, kaže Igor Jovović, šef struke Budućnost Volija.

Prvi stručnjak "plavih“ ima samo riječi hvale za Nikšićane, ali vjeruje u kvalitet svojih izabranika.

"Sutjeska je igrala dobro gotovo čitavu sezonu, napravila je iznenađenje u Superligi trijumfom u Nikšiću i sigurno da nam to predstavlja opomenu da maksimalno ozbiljno pristupimo svakom meču i da čvrstom, agresivnom igrom i velikom motivacijom zadržimo primat u crnogorskoj košarci. Neće biti lako, oni su utrenirana ekipa, imaju indivindualni kvalitet. Međutim, ono što je sigurno, mi posjedujemo veliki kvalitet koji treba samo da stavimo u funkciju i nadamo se da neće biti nikakvih problema“.

Prethodna dva poraza poslužila su igračima Budućnost Volija da izvuku pouke i da shvate da samo maksimalno odgovornom igrom mogu do uspjeha.

"Ono što je sigurno da danas svi igraju košarku. Opominju prethodni mečevi protiv Sutjeske, ali sigurno da smo maksimalno spremni na sva iskušenja koja nas čekaju na terenu. Dobro smo trenirali u prethodnom periodu, gotovo čitave sezone smo fantastično trenirali. U odnosu na timove iz crnogorske košarke je možda hendikep što smo imali naporna takmičenja, koja su nas fizički i psihološki iscrpila pred početak crnogorske lige. Nekim izmjenjenim sistemom smo pokušali da oporavimo ekipu i doveli smo je u optimalnu formu pred finalnu seriju“.

I dok je aktuelni šampion tek u Superligi zaigrao sa mladim igračem u startnoj postavi, dotle su se ostali ligaši dobro privikli na to pravilo.

"Ono što je specifično da mi imamo mladog igrača na terenu po prvi put u Superligi, a osam mjeseci smo radili sa seniorima u ABA ligi i Evrokupu. To je hendikep u odnosu na ostale ekipe, jer su oni selektorali igrače da imaju uvijek mladog igrača u petorci. Međutim, uhodali smo se u ovih mjesec i po dana, pripremili smo mlađe igrače da budu u funkciji i mislim da smo maksimalno sprmeni za finalnu seriju“, zaključio je Jovović.

Ivanović: Imamo motiva i želje

Reprezentativni pšlej Nikola Ivanović propustio je polufinalnu seriju protiv Ulcinja zbog loma nosa na prethodnom meču sa Sutjeskom.

Uspio je da se oporavi i biće na raspolaganju Jovoviću.

"Kreće najvažniji dio sezone, što se tiče nacionalnog prvenstva. Siguran sam da imamo dovoljno motiva i želje i da je čitava ekipa sa stručnim štabom na čelu spremna da ovo privedemo kraju na najbolji mogući način. Igramo protiv ekipe koja je dosta dobro, imaju nekoliko igrača koji dosta dugo igraju u crnogorskoj ligi, iskusni su po tome. Ne čeka nas lak posao, ali nadam se da ćemo uz pravi pristup doći do novog trofeja“, optimista je Ivanović.

Dubljević: Bez pritiska u finalu

Sutjeska je plasmanom u finale plej-ofa i osvajanjem Kupa Crne Gore ispunila zacrtane ciljeve i finalnu seriju plej-ofa protiv Budućnosti odigraće bez rezultatskog pritiska, kazao je trener nikšićkog tima Dušan Dubljević.

Dubljević je dodao da njegova ekipa u predstojeće mečeve finalne serije ulazi rasterećeno, sa željom da odigra što kvalitetnije.

"Trudićemo se da što bolje i kvalitetnije odigramo finalnu seriju i budemo dostojan rival ekipi Budućnosti. Ukoliko nam se ukaže prilika da zabilježimo pobjedu u nekom od mečeva, mi ćemo je svakako iskoristiti", rekao je Dubljević agenciji MINA.

Dubljević je kazao da Sutjeska uoči početka serije ima dosta kadrovskih problema, izazvanih povredama i umorom igrača.

"Sigurno neću moći da računam na Nikolu Žižića, povrijeđen je i Andrija Pejović, dok Miloš Kuveljić ima problem sa disanjem. Nadam se da ćemo, pored svih problema, spremno dočekati predstojeće mečeve", rekao je Dubljević.

On je naglasio da je pomjeranje termina odigravanje prve utakmice poremetilo pripremu tima za finalnu seriju.

"Prvobitno je bilo planirano da finalna serija počne u utorak. Nadam se da ćemo je odigrati kvalitetno", zaključio je Dubljević.

Jedna od najiskusnijih u reodvima Sutjeske Darko Vujačić istakao je da njegova ekipa mora da "bude zadovoljna što je nakon trofeja u Kupu, došla u situaciju da se bori za naslov prvaka".

"Budućnost je apsolutni favorit, ali favoriti ne pobjeđuju uvijek. Najvažnije je da u finale ulazimo potpuno rasterećeno. Jednostavno, ovo je bila uspješna godina, nezavisno od toga kakav ishod bude u finalu plej-ofa. Potrudićemo se odigramo što bolje, protiv najboljeg tima u državi. Poseban motiv za večerašnju utakmicu nije potreban. Prosto, ovo su mečevi koji se igraju srcem", rekao je Darko Vujačić.

Finalna serija počeće sjutrašnjim duelom u Podgorici, koji je zakazan za 19 sati.

Nikšić će biti domaćin drugog meča, u utorak, dok je treći na programu u petak u Podgorici.

Galerija

Bonus video: