Majami razbio Čikago, brejk Golden stejta

Majami je ostvario pobjedu sa najvećom razlikom u plej-ofu u klupskoj istoriji, a Čikago najteži poraz u doigravanju
0 komentar(a)
dŽEJMS, Foto: Beta/AP
dŽEJMS, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.05.2013. 08:58h

Šampion nije dozvolio novo iznenađenje. Majami je na svom terenu u noći između srijede i četvrtka savladao Čikago sa 115:78 i izjednačio je na 1:1 u polufinalu plej-ofa Istočne konferencije u NBA ligi. A na Zapadu je Golden stejt napravio brejk na terenu San Antonija i izjednačio je na 1:1."Ratnici" su slavili sa 100:91.

Raspoloženi Majami je ostvario pobjedu sa najvećom razlikom u plej-ofu u klupskoj istoriji, dok je Čikago zabilježio najteži poraz u doigravanju.

Majami je u završnici prvog poluvremena vodio sa 42:38, ali je do ubjedljive pobjede stigao serijom od 62:20 u drugom dijelu utakmice.

A bilo je puno vatre na terenu "vreline", zbog čega su dosuđena dva isključenja i devet tehničkih grešaka.

Iako je igrao samo 19 minuta, Rej Alen je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 21 poenom, dok je Lebron Džejms utakmicu završio sa 19 poena i devet asistencija. Dvejn Vejd je dodao 15, a Kris Boš 13 poena.

"Nije važno da li ste pobijedili sa 20, 30 ili jednim poenom razlike, rezultat u seriji je 1:1. Oni su uradili šta su željeli. Pobijedili su nas na našem terenu i sada imaju prednost domaćeg terena. Moramo da pokušamo da to vratimo u Čikagu", rekao je Lebron Džejms.

Marko Belineli je sa 13 poena bio najefikasniji u ekipi Čikaga, Žoakim Noa postigao je poen manje, a 11 je ubacio Nejt Robinson.

Naredna, treća utakmica igra se sjutra u Čikagu.

Golden Stejt je u prvom duelu pao na produžetak ali se ispravio za prvu pobjedu u San Antoniju poslije tačno 30 utakmica je došao do pobjede, tačnije od 14. februara 1997. godine.

"Voriorse" je do pobjede predvodio Klej Tompson sa 34 poena i 14 skokova - pogodio osam trojki iz devet pokušaja, Stiven Kari dodao je 22 poena, Herison Barns 13, Karl Lendri 10, a Endru Bogut šest poena i 11 skokova.

U ekipi San Antonija Tim Dankan je bio najefikasniji sa 23 poena, Toni Parker je dodao 20, Manu Đinobili 12, a Kavi Leonard 11 poena i 12 skokova.

Naredni duel ova dva tima odigraće sjutra u San Francisku.

Bonus video: