Mediji: Lebron Džejms ponovo MVP

Izvor blizak članicima NBA lige rekao je da će liga sjutra objaviti da je Džejms četvrti put u posljednjih pet godina osvajač prestižne nagrade MVP.
0 komentar(a)
Lebron Džejms, Foto: Reuters
Lebron Džejms, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.05.2013. 14:00h

Košarkaš aktuelnog šampiona NBA lige Majamija Lebron Džejms biće proglašen, drugu godinu uzastopno, za najkorisnijeg igrača (MVP), prenijeli su danas američki mediji.

Izvor blizak čelnicima NBA lige rekao je da će liga sjutra objaviti da je Džejms četvrti put u posljednjih pet godina osvajač prestižne nagrade MVP.

Džejms će se tako priključiti legendama Majklu Džordanu, Bilu Raselu, Karimu Abdulu Džabaru i Viltu Čembrlenu koji su najmanje četiri puta osvajali nagradu MVP.

On je ove sezone na 76 utakmica prosečno postizao 26,8 poena, imao je osam skokova, 7,3 asistencija, 1,7 ukradenu loptu i blokadu.

"Uz dužno poštovanje prema ostalim igračima, ali ne znam za koga biste drugog mogli da glasate. Igrao je veoma dobro ove sezone", rekao je njegov saigrač iz Majamija Kris Boš.

Džejms će sa 28 godina postati najmlađi igrač u istoriji NBA lige koji je četiri puta osvojio titulu MVP, dok je Karim Abdul Džabar za najkorisnijeg proglašen pet puta do svoje 30. godine.

Bonus video: