Pavićević: Borićemo se za Top 16, postavićemo rokove Nidamu i Lukoviću da se izjasne

“Dobili smo pravu takmičarsku grupu. Bićemo konkurentni da se nosimo sa ovakvim timovima. Unikaha i Uniks će se boriti za prva dva mjesta, dok će se Mornar, sa ostalim ekipama, uz adekvatna pojačanja, boriti za drugu fazu”, kazao je Pavićević za “Vijesti”
0 komentar(a)
mornar pavićević, Foto: Kk mornar
mornar pavićević, Foto: Kk mornar
Ažurirano: 05.07.2018. 15:25h

Mornar je danas saznao rivale u Evrokupu, žrijeb je crnogorskog šampiona svrstao u grupu D sa Unikahom, Uniksom, Lijetuvos Ritasom, Torinom i Frankfurt Skajlajnersima.

“Bilo je zadovoljstvo danas biti u Barseloni, predstavljati Crnu Goru i Mornar. Vidjeli smo koji je to nivo. Crna Gora mora da bude ponosna što ima predstavnike u Evroligi i Evrokupu”, kazao je za “Vijesti” Đorđije Pavićević, menadžer Mornara.

Grupa je izazovna, teška, ali Mornar će imati snage da se nosi sa velikim rivalima, najavio je Pavićević.

“Dobili smo pravu takmičarsku grupu. Bićemo konkurentni da se nosimo sa ovakvim timovima. Unikaha i Uniks će se boriti za prva dva mjesta, dok će se Mornar, sa ostalim ekipama, uz adekvatna pojačanja, boriti za drugu fazu”, kazao je Pavićević.

Slijedi je stvaranje tima za narednu sezonu. Pavićević kaže da će sastav do kraja jula biti kompletiran...

“Obavili smo razgovore sa Nidamom i Lukovićem, njihova obaveza je bila da se jave, da kažu svoje uslove, ali to se nije dogodilo. Mi ćemo brzo reagovati i saopštiti naše rokove. Uz poštovanje svih igrača, koji dođu u Bar i naprave karijere, Mornar mora da cijeni i sebe. Nadam se da ćemo mi od 15. do 25. jula sastaviti tim, koji će biti veoma konkurentan u ABA ligi i Evrokupu”, istakao je Pavićević.

Mornar će za takmičenje u Evrokupu, pored organizacionog, morati da odradi i sitne korekcije u dvorani “Topolica”.

“Komunikacija sa Evroligom oko organizacije traje već mjesec i po. Potpredsjednik kluba Đuro Ostojić je maksimalno uključen u to. Evidentno je da će morati doći do korekcija u dvorani, svlačionica, ali to je sve blizu rješenja. Čelnci Evrolige će doći da posjete Bar - čuli su mnogo lijepih stvari o nama, primili nas da budemo dio Evrokupa”, kazao je Pavićević.

Bonus video: