Peković: Neću se vraćati u Evropu

"Dugo sam igrao u Evropi, ne planiram da se vraćam. Želim dodatno da napredujem u NBA ligi, koja je najorganizovanija na svijetu", rekao je Peković, a prenose srpski mediji
0 komentar(a)
Peković, Foto: Beta/AP
Peković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.04.2013. 11:29h

Crnogorski košarkaš Nikola Peković, koji igra u NBA ligi, kazao je da njegov povratak u Evropu nije realan, čak i ako bi dobio primamljivu finansijsku ponudu.

On je kazao da želi da igra i napreduje u NBA ligi, navodeći da je to najorganizovanije košarkaško takmičenje.

"Dugo sam igrao u Evropi, ne planiram da se vraćam. Želim dodatno da napredujem u NBA ligi, koja je najorganizovanija na svijetu", rekao je Peković, a prenose srpski mediji.

On je kazao da još ne zna da li ostaje u ekipi Minesote ili će promijeniti sredinu.

"U ovom trenutku sam bez ugovora. Volio bih da ostanem u Minesoti, ali ne zavisi sve od mene. Sezona nije završena, počeo je plej-of, još je rano da krenemo sa pregovorima, ali ima interesovanja", rekao je Peković.

On je, ocjenjujući ovosezonski učinak, kazao da je zadovoljan igrama protiv vodećih timova lige.

"Prezadovoljan sam kako je sve ispalo ove sezone, ali uvijek može bolje. Dobrim igrama zaslužio sam respekt i kod protivničkih igrača, i kod sudija", rekao je Peković.

On je kazao da se nada da će ih više poslužiti sreća, da neće imati toliko povreda, jer "kompletni možemo dosta toga da uradimo".

"Trećinu sezone smo odigrali sa osmoricom-devetoricom igrača, a tako oslabljena ekipa ne može da izdrži ritam u NBA", rekao je Peković.

On je kazao da vjeruje da će igrati za crnogorsku reprezentaciju na Evropskom prvenstvu u Sloveniji u septembru.

"Nadam se da ću se odazvati selektoru Pavićeviću. Prvo moram da završim sve klubske obaveze, a onda se nadam da ću se priključiti reprezentaciji", rekao je Peković.

On smatra da su ostali saigrači odradili dobar posao prošle godine i bez nekoliko iskusnijih košarkaša.

"Kada mi dođemo, vjerovatno će nešto morati da se promijeni, naravno na bolje”, rekao je Peković.

Bonus video: