Budućnost i Igokea bi Evroligu igrali u svojim dvoranama

Radovan Lorbek je kazao da Radnički, ukoliko izbori plasman u Evroligu, svoje mečeve sigurno neće moći da igra u Kragujevcu, zbog udaljenosti najbližeg aerodroma
7 komentar(a)
Košarkaši Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Košarkaši Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.03.2013. 12:23h

Podgorička Budućnost i Igokea iz Aleksandrovca, ukoliko izbore plasman u Evroligu, moći će da igraju utakmice pred svojim navijačima, rekao je predsjednik ABA lige Radovan Lorbek.

Nijedna od ovih ekipa ne ispunjava uslove za dobijanje B licence Evrolige, jer nemaju dvoranu kapaciteta pet hiljada mjesta.

„Dobio sam potvrdu od Igokee da žele da igraju Evroligu, bilo da domaćini budu u Laktašima ili na nekom drugom terenu”, rekao je Lorbek, prenosi B92.

On je kazao da je jedini uslov da Igokea bude domaćin u Laktašima da se kapacitet dvorane proširi na pet hiljada mjesta.

On je kazao da Radnički, ukoliko izbori plasman u Evroligu, svoje mečeve sigurno neće moći da igra u Kragujevcu, zbog udaljenosti najbližeg aerodroma.

Do kraja ABA lige su ostala još dva kola. Igokea je vodeća sa pobjedom više, ali i utakmicom više od Crvene zvezde.

Slijede Partizan, Budućnost i Radnički, a u najboljoj situaciji za plasman na fajnl-for od te tri ekipe su „crno-bijeli” zbog međusobnog skora.

Bonus video: