Pobjede Denvera i Oklahome

Košarkaši Oklahome pobijedili su na gostovanju Njujork sa 95:94 i zabilježili treću uzastopnu pobjedu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.03.2013. 10:44h

Kevin Djurent je bio centralna figura meča u “Medison Skver Gardenu”, pred 19 hiljada gledalaca, pošto je u pobjedi Oklahome Siti protiv Njujorka od 95:94 ubacio 34 poena (od čega posljednjih šest za svoj tim), a imao je i osam skokova i šest asistencija.

Kada je Djurent sa linije bacanja minut i 38 sekundi prije kraja donio prednost Oklahomi od 95:94, malo ko je očekivao da će to biti i konačan rezultat, ali tako je i bilo, pošto do kraja nijedna ekipa više nije pogodila, a domaćin je posljednji napad, na oko osam sekundi prije kraja, ali je neprecizan, iz teške situacije, bio Džej Ar Smit praktično uz zvuk sirene.

“Moj skok šut je bio veoma dobar skoro čitavu utakmicu, izuzev posljednje četvrtine. U posljednjem šutu lopta, jednostavno, nije htjela unutra”, rekao je Smit, najefikasniji u domaćem timu sa 36 poena.

U ekipi Njujorka, koja je igrala bez povrijeđenog Karmela Entonija, Amare Stodemajer i Rejmond Feltos su dodali po 16 poena, dok su u Oklahomi, koja je upisala šestu pobjedu (treću uzastopnu) u posljednjih sedam mečeva, pored Djurenta, dobri bili Rasel Vestbruk sa 21 poenom, šest skokova i pet asistencija i Kevin Martin sa 16 poena.

U drugom dvoboju večeri Denver je u svom Pepsi Centru porazio Los Angeles Kliperse 107:92 i ostvario sedmu uzastopnu pobjedu u ligi, 12. uzastopnu kod kuće.

Sedmorica igrača Denvera imala su dvocifren broj poena, a predvodio ih je Taj Louson sa 21 poenom i 11 skokova, dok je Danilo Galinari dodao 20 poena.

U ekipi Klipersa, koja je prekinula niz od pet pobjeda na gostovanjima, Met Barns postigao je 19 poena, a Blejk Grifin 17, dok je Kris Pol dodao dabl-dabl učinak od 16 poena i 10 skokova.

Bonus video: