Vučević veoma dobar u večeri "Zvijezde u usponu"

U pobjedi svog tima, Nikola Vučević, centar Orlanda, doprinio je sa 15 poena i četiri skoka za 19 minuta koliko je proveo na parketu.
57 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Vučević, Foto: Beta AP
Nikola Vučević, Foto: Beta AP
Ažurirano: 16.02.2013. 10:19h

Ol star vikend u Hjustonu otvoren je utakmicom "Zvijezda u usponu", duelom debitanata i igrača koji igraju drugu sezonu u NBA ligi, a slavio je tim Čarlsa Barklija koji je pobijedio ekipu Šekila O'Nila 163:135.

U pobjedi svog tima, crnogorski reprezentativac Nikola Vučević, centar Orlanda, doprinio je sa 15 poena (šut iz igre 8-6, sa linije bacanja 1-1), četiri skoka i jednom asistencijom, za 19 i po minuta koliko je proveo na parketu.

Utakmica je, inače, protekla u znaku centra Barklijevog tima, Keneta Ferida koji je bio MVP sa čak 40 koševa (šut iz igre 22-18), 10 skokova i dvije asistencije, sve to za 22 i po minuta na terenu.

U meču u kojem je rezultat bio u drugom planu, zapaženu rolu imao je prošlogodišnji MVP ovog događaja, Kajri Irving koji je u poraženoj ekipi postigao 32 poena, a imao je i po šest skokova i asistencija. Njegov kolega iz Klivlenda Dion Vejters je dodao 23 poena i imao nekoliko efektnih zakucavanja.

Obje ekipe su šutirale su 32 trojke, Barklijev tim je bio uspješniji (17-9), a posebno su njegovi momci dominirali u skoku (51-24), pa ubjedljiva razlika na kraju ne treba da čudi.

U predigri utakmice "Zvijezde u usponu" održan je "susret slavnih" u kojem je Zapad bio bolji od Istoka (58:38), a ekipe su sa klupe vodili Rasel Vestbruk (Oklahoma Siti) i Džejms Harden (Hjuston). Kevin Hart, američkim gledaocima poznat kao Andre iz serije "Moderna porodica", proglašen je za MVP meča, iako je ubacio samo pet poena.

Utakmicu je "zakucavanjem" obilježio i najbrži čovjek na planete Jusein Bolt, ali je od Harta izgubio trku od koša do koša. Hart ga je, naime, za vrijeme jednog tajm-auta izazvao na trku, uz vođenje lopte i polaganje, od jednog do drugog koša i natrag, na što je šoumen Bolt naravno pristao.

Trebali su da krenu istovremeno na "sad", ali je u stilu pravog komičara Hart krenuo na "pozor", a Bolt ga to kraja trke nije "uspio" sustići.

Nakon što ga je pobijedio, Hart je zauzeo već sada legendarnu pozu najbržeg čovjeka na planeti, kada proslavlja svoje pobjede na atletskim stazama.

Ol star vikend se nastavlja noćas takmičenjima u vještini, šutiraju "trojki" i "zakucavanju", a sjutra veče je na rasporedu naiščekivanija utakmica vikenda, između najboljih igrača Istoka i Zapada.

Bonus video: