Budućnost i Sutjeska za reprizu

Podgoričani će u večerašnjem polufinalu (19.30 časova) igrati protiv domaćina, Teoda
3 komentar(a)
Košarkaši Budućnosti Voli, Foto: Boris Pejović
Košarkaši Budućnosti Voli, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.02.2013. 10:57h

Može li iko da zaustavi košarkaše Budućnost Volija na putu ka 13. peharu u nezavisnoj Crnoj Gori? Odgovor se sam nameće, puleni Dejana Radonjića će gotovo sigurno sjutra veče prigrabiti trofej u Kupu Crne Gore, a jedina nada za preostala tri učesnika finalnog turnira u Tivtu je ono što se u sportu ne događa previše često - čudo.

Podgoričani će u večerašnjem polufinalu (19.30 časova) igrati protiv domaćina, Teoda.

"Idemo u Tivat da odigramo najbolje što možemo, koncentrisano i odgovorno. Želimo da osvojimo trofej, nijedan drugi rezultat nas ne interesuje. Teodo je poslije nas najbolji tim i sigurno ga nećemo potcijeniti, ali je jasno da bi sve osim naše pobjede bilo veliko iznenađenje", iskren je Aleksa Popović.

Najveći adut Teoda je bivši igrač Budućnosti, Lovćena, Olimpijakosa, Hemofarma i brojnih drugih klubova Savo Đikanović. Iskusni Podgoričanin

"Sigurno je da je Budućnost apsolutni favorit, pokazala je da je u dobroj formi i u Evrokupu i u ABA ligi. Daćemo, ipak, sve od sebe da napravimo iznenađenje, a ubijeđen sam da će dosta navijača doći da nas podrži. Najvažnije je da zaustavimo tranziciju protivnika, jer im je to najjače oružje. Moramo da ih uvedemo u naš, sporiji ritam, da igramo pune napade. To nam je jedina šansa", kaže 211 centimetara visoki centar, koji za 20 dana puni 38 godina.

U prvom polufinalu u „Župi” (17 sati) sastaju se Sutjeska i Ulcinj. Nikšićani su lani igrali uzbudljivo finale protiv Budućnosti u Baru (izgubili 71:64), sada žele novo odmjeravanje snage sa ekipom čiji su nevjerovatni niz pobjeda prekinuli prošle godine u Superligi.

"Sigurno da će meč sa Ulcinjanima biti specifičan, s obzirom na to da oba protivnika žele da igraju finalni meč. Dakle, utakmica neće biti laka, ali naš cilj je jasan. Moramo biti na visini zadatka tokom cijelog meča, jer je jasno da popravnog nema. Ulcinjane smo savladali u prvenstvu, ali opuštanja neće i ne smije biti", istakao je Marko Ćalić, bek Nikšićana.

Tim iz najjužnijeg crnogorskog grada je doživio dva vezana poraza u Erste ligi, od Lovćena na svom terenu i ABS Primorja u Herceg Novom, ali Lazar Simonović, Zoran Milović, Dušan Milošević i drugovi žele novo iznenađenje u Kupu. U četvrtfinalu su neočekivano lako savladali Mornar (81:63) i ne pada im na pamet da se predaju Nikšićanima.

"Sutjeska je odličan i klub i tim, koji igra veoma dobro. Nikšićani su blagi favoriti, ali u Kupu se igra jedna utakmica, tako da su iznenađenja moguća. Silno smo motivisani i želimo da se plasmanom u finale Kupa iskupimo za loše igre i rezultate u posljednja dva kola - istakao je Simonović, koji je polufinale Kupa igrao i dok je nosio dres Danilovgrada, gdje mu je kao i sada trener bio Nikola Milatović.

Bonus video: