Milka Bjelica blista u Turskoj

Bjelica je priznala da je koristila suplement pod nazivom “rocket fuel”, s tim da joj je prodavac garantovao da ne sadrži nikakve zabranjene supstance, zbog čega je i odlučila da kupi preparat
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.01.2013. 21:01h

Crnogorska reprezentativka Milka Bjelica imala je fantastičan učinak u 15. kolu šampionata Turske u kome je njen Bešiktaš savladao Cejhan (92:77).

Tridesetjednogodišnja košarkašica je ostvarila učinak od 18 poena i 17 skokova, pa joj je pripala titula MVP igrača kola.

Ovo je tek druga pobjeda za Bešiktaš uz 13 poraza i pitanje je ima li vremena da Bjelica spasi tim od ispadanja.

Milka je nedavno potpisala ugovor sa ekipom iz Istanbula i na tri meča ostvarila je impresivan učinak - 19,3 poena i 10,3 uhvaćene lopte po meču.

Ona je 28. oktobra odradila polugodišnju suspenziju zbog korišćenja suspstanci koje zabranjuje Svjetska antidoping agencija.

Bjelica je priznala da je koristila suplement pod nazivom “rocket fuel”, s tim da joj je prodavac garantovao da ne sadrži nikakve zabranjene supstance, zbog čega je i odlučila da kupi preparat.

Navedeni preparat Bjelica je koristila zbog viška kilograma, jer zbog rasporeda i putovanja nije mogla da održava dijetu.

Disciplinska komisija FIBA Evrope je zaključila da košarkašica nije imala namjeru da poboljša sportski učinak ili sakrije korišćenje suplemenata, tako da je kažnjena samo šest mjeseci.

Bonus video: