Vučević i Peković zajedno imali 33 skoka

Peković je Njujorku ubacio 21 poen i uhvatio 17 lopti, a imao je i 2 asistencije
4 komentar(a)
Ažurirano: 24.12.2012. 07:58h

Crnogorski reprezentativni centri Nikola Peković i Nikola Vučević polako postaju dominantna sila pod koševima najbolje košarkaške lige na svijetu.

Iako njihove ekipe nisu zabilježile pobjede, Peković i Vučević su imali odličan učinak, pa su tako zajedno imali čak 33 skoka!

Peković je Njujorku ubacio 21 poen i uhvatio 17 lopti, a imao je i 2 asistencije. Međutim, njegovu sjajnu partiju je pokvario Karmelo Entoni koji je u posljednjoj četvrtini dodao gas i na kraju ubacio 33 poena za pobjedu od 94 - 91.

Vučevićev Orlando se držao do posljednje četvrtine, a naš centar je ubacio 16 poena i imao 16 skokova, uz jednu asistenciju i blokadu.

Ipak Juta je preokrenula u posljednjoj četvrtini (97 - 93), najviše zahvaljujući Polu Milsapu koji je ubacio 18 koševa.

U ostalim utakmicama, najzanimljivije je bilo u Bruklinu gdje su "Netsi" bili bolji od Filadelfije 95-92. Džo Džonson je bio najbolji sa 22 poena, a u "Siksersima" je očekivano dobar bio Džru Holidej sa 24 poena i 9 asistencije.

Sakramento je bio bolji od Portlanda, prekinuvši niz od pet pobjeda ekipe iz Oregona. Markus Tornton je imao 22 poena u pobjedničkoj ekipi, a u poraženima je briljirao LaMarkus Oldridž sa 22 koša i 11 uhvaćenih lopti.

Los Anđeles "Klipersi" su nastavili sa fenomenalnom igrom i "razbili" su Finiks u gostima za 13. uzastopnu pobjedu.

Opet je odličan bio tandem Blejk Grifin - Kris Pol, a u Finiksu je najbolji bio Džared Dadli sa 19 koševa. Grifin je imao 23 poena i 11 skokova, a Pol 17 koševa i 13 asistencija.

San Antonio je pokvario povratak na teren Dirka Novickog, slavivši sa čak 38 poena razlike nad Dalasom. Istakao se Deni Grin sa 25 poena, dok je u Dalasu jedini istaknuti bio legendarni Vins Karter sa 13 poena.

Galerija

Bonus video: