Spisak košarkaške selekcije: Bez najboljih u mečevima sa Bjelorusijom i Slovenijom

Crna Gora 28. juna dočekuje Bjelorusiju i pobjedom u tom meču obezbijedila bi plasman u narednu fazu
191 pregleda 2 komentar(a)
Boško Radović i Suad Šehović, Foto: KSCG
Boško Radović i Suad Šehović, Foto: KSCG
Ažurirano: 18.06.2018. 11:19h

Košarkaška reprezentacija Crne Gore u desetkovanom sastavu čeka dvije posljednje utakmice u prvom krugu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, protiv Bjelorusije i Slovenije.

Danas je objavljen konačan spisak od 14 igrača, na kome nema Nikole Vučevića, Bojana Dubljevića, Marka Todorovića, Zorana Nikolića, Petra Popovića, Dina Radončića...

Na startu priprema stručni štab imaće 13 igrača, dok će se Derik Nidam priključiti sa zakašnjenjem od dan-dva.

Zbog obaveza u klubu (Monako) početak priprema propustiće i selektor Zvezdan Mitrović.

Na spisku su Derek Nidam (Mornar), Nikola Ivanović (Budućnost Voli), Nikola Pavlićević (Sutjeska), Suad Šehović (Budućnost Voli), Aleksa Popović (Lovćen), Goran Gajović (Oradea), Milić Starovlah (Budućnost Voli), Nemanja Radović (Obradorio), Milko Bjelica (Saragosa), Nemanja Đurišić (Telekom Bon), Filip Barović (Budućnost Voli), Nemanja Vranješ (Mornar), Radoje Vujošević (Mornar) i Vukota Pavić (Mornar).

Crna Gora 28. juna dočekuje Bjelorusiju i pobjedom u tom meču obezbijedila bi plasman u narednu fazu.

U posljednjem meču u grupi, 1. jula, gostuje Sloveniji.

Član stručnog štaba, Boško Radović kazao je da reprezentacija, kao i na prethodnim okupljanjima, neće biti kompetna.

"Protiv Bjelorusije i Slovenije imaćemo još kraći roster. Osim igrača koji i ranije nijesu učestvovai u kvalifikacijama pripreme će propustiti Petar Popović, Aleksa Ilić i Zoran Nikolić. Krećemo sa 13 igrača, za dva ili tri dana priključiće se Nidam. Važnost meča sa Bjelorusijom je ogromna i to je najvažnija utakmica do sada u kvalifikacijama. Utakmica koja nam otvara drugu rundu i nastavak kvalufikacija", kazao je Radović na konferenciji za novinare.

On je naglasio da će fokus biti na Bjeorusiju, kao i da će tek nakon tog meča razmišljati o Sloveniji.

Prema njegovim riječima, biće teško pripremiti utakmice zbog kratkih priprema i činjjenice da će na okupu imati igrače koji su ranije završili sezonu.

"Svi igrači, osim Gajovića koji je prije dvije noći završio sezonu, sa takmičenjem završili prije mjesec ili više. Obazrivo ćemo raditi, nadam se da ćemo se spremiti i da ćemo biti spremni. Teško pričati o formi, specifično je što poslije 20 dana dolazmo na kratke pripreme. Nadamo se punoj sali, dobroj atmosferi i pobjedi", kazao je Radović.

On je naglasio da će Bjelorusija u Nikšiću biti jača za dva kvalitetna igrača.

Kapiten Suad Šehović kazao je da su koncenrisani na prvu utakmicu, navodeći da bi pobjeda mogla da produži kvalifikacije.

"Pred nama je najvažnija utakmica u dosadašnjem dijelu kvalifikacija. Daćemo sve od sebe, da valorizujemo sve do sada urađeno i ostvarimo pobjedu", rekao je Šehović.

KSCG i Elektroprivreda produžili saradnju

Košarkaški savez Crne Gore i Elektroprivreda potpisali su sponzorski ugovor za sezonu 2018/19 vrijedan 100 hiljada eura.

Saopšteno je da njihova uspješna saradnja traje sedam godina.

Ugovor o sponzorstvu potpusali su rukovodilac sektora za korporativne komunikacije, Rajko Šebek i generalni sekretar Košarkaškog saveza, Petar Popović.

Šebek je kazao da Elektroprivreda kroz svoje sponzorske strategije podržava nacionalne sportske saveze.

"Ovo je sedma godina da Elektroprivreda bude jedan od glavnih sponzora Košarkaškog saveza i da doprinosi razvoju košarke u Crnoj Gori. Rezultati nacionalnih selekcija zavređuju pažnju da nastavimo saradnju i sedmi put potpisali smo ugovor", kazao je Šebek.

Popović je podsjetio da je Elektroprivreda od prvog dana uz Košarkaški savez.

"Zadovoljstvo nam je da sarađujemo sa Elekroprivredom. Od prvog dana je uz nas i doprinijela je u ostvarivanju rezultata", kazao je Popović.

Bonus video: