Đukanović zadovoljan rezultatima

"Nikola Mirotić je neko ko je biser evropske košarke i neko ko bi bio jako dragocjen za crnogorsku košarku", rekao prvi čovjek KSCG
57 pregleda 0 komentar(a)
KSCG, Foto: Kscg.me
KSCG, Foto: Kscg.me
Ažurirano: 24.09.2012. 16:54h

Redovna sjednica Skupštine Košarkaškog saveza Crne Gore održana je danas u Podgoricu uz prisustvo 55 od ukupno 90 delegata.

Na Skupštini, kojom je predsjedavao predsjednik KSCG Milo Đukanović, usvojen je zapisnik sa prethodne sjednice, kao i informacija o rezultatima reprezentativnih selekcija, koje su po ocjeni Đukanovića, ostvarile zadovoljavajuće rezultate.

Naročito se to odnosi na mušku i žensku seniorsku reprezentaciju, koje su izborile plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine Sloveniji, odnosno Francuskoj.

"Manje više ostvarili smo ono što su bili ciljevi Košarkaškog saveza u ovoj godini. Imamo prije svega odlične rezultate seniorskih selekcija, obezbijeđen nastup na Evropskim prvenstvima 2013. godine i za mušku i za žensku reprezentaciju. Vratili smo kadetsku selekciju u A diviziju, ima još dosta da se popravi u radu jednog broja reprezentativnih selekcija, ali generalno mislim da se rezultati kreću uzlaznom putanjom i da sa puno optimizma čekamo narednu godinu. Izbor Luke Pavićevića za selektora bio je pun pogodak. Mislim da svi zajedno moramo biti zadovoljni rezultatima, ali ne manje od toga i atmosferom na terenu. Mislim da to kako su se reprezentativci ponašali u ovoj akciji, zaista može služiti na ponos Crnoj Gori", objasnio je Đukanović.

Cilj muške reprezentacije na kontinentalnom šampionatu naredne godine biće da dogure što je dalje moguće, a i ekipa će biti jača za igrače koji su ovo lejto propustili zbog povrede - Nikolu Pekovića, Nikolu Vučevića...

"Ovo što smo uradili do sada predstavlja realan teren optimizma. Ne bih želio da govorim dalje od toga. Znate, da smo kvalifikacije odradili u desetkovanom sastavu. Naredne godine ćemo, samo ako zdravlje posluži sve igrače, imati još snažniju selekciju. Zaista mislim da sa optimizmom možemo očekivati Evropsko prvenstvo i da vidimo neke domete naše reprezentacije, za koje vjerujem da će biti na zadovoljstvo naše košarkaške javnosti", zaključio je predsjednik KSCG.

Skupština je konstatovala da je ključni zadatak u narednom periodu napraviti što bolje pripreme za seniorske reprezentacije uoči nastupa na šampionatima Evrope naredne godine.

Na sjednici Skupštine su usvojeni Izvještaji o takmičenjima na nivou KSCG, a jednoglasno su usvojene i izmjene Registracionog, Disciplinskog i Pravilnika o takmičenju.

Skupština je usvojila i izvještaj Nadzornog odbora, jednoglasno je potvrđen postojeći Statut Košarkaškog saveza Crne Gore, što je bilo neophodno radi preregistracije KSCG kod nadležnog državnog organa.

Mirotić bi bio dragocjeno pojačanje

Jedno od pitanja novinara bilo je da li postoji mogućnost da Nikola Mirotić, krilni centar Real Madrida, zaigra za selekciju Crne Gore.

Član “kraljevskog kluba” ima i španski pasoš, ali još nije debitovao za aktuelnog prvaka Evrope.

"Radimo u okviru Košarkaškog saveza, sagledavamo. Nikola Mirotić je neko ko je biser evropske košarke i neko ko bi bio jako dragocjen za crnogorsku košarku. Sa velikim nestrpljanjem očekujemo ishod tih inicijativa koje su pokrenute i iskreno se nadam da bi Nikola Mirotić mogao biti jedno dragocjeno pojačanje za našu reprezentaciju", naglasio je Đukanović.

Bonus video: