Boša Tanjević organizovao košarkaške časove za crnogorske trenere

“Još mi je košarka glavni program. Šta ću. Ja još klizam pored terena. Stvarno, kada imaš 70 godina je smiješno reći da si u košarkaškom stavu, ali mi fali košarka. Fali mi kad škripe patike na terenu, igrači...”, kazao je Tanjević, predsjednik Udruženja trenera Crne Gore
72 pregleda 1 komentar(a)
kscg tanjević, Foto: KSCG
kscg tanjević, Foto: KSCG
Ažurirano: 09.06.2018. 15:04h

Udruženje košarkaških trenera Crne Gore i ove godine organizuje seminar, koji se danas i sjutra održava u Podgorici.

Crnogorski treneri i ove godine imaće od koga da nauče i dobiju savjete kako da budu još bolji, kako da napreduju...

Bogdan Tanjević je nosilac projekta i u osmoj deceniji života uživa u ulozi profesora i predavača...

“Još mi je košarka glavni program. Šta ću. Ja još klizam pored terena. Stvarno, kada imaš 70 godina je smiješno reći da si u košarkaškom stavu, ali mi fali košarka. Fali mi kad škripe patike na terenu, igrači...”, kazao je Tanjević, predsjednik Udruženja trenera Crne Gore.

Pored njega na seminaru učestvuju selektor naše ženske reprezentacije Roberto Injiges, Oktaj Mahmuti, te Željko Lukajić i Milan Minić.

“Mislio sam da odmorim od naporne sezone. Ali nisam mogao da odbijem poziv KSCG da budem u Podgorici, na trenerskoj klinici. Odbio sam pozive FIBA da vodim seminare u Portugalu. Zadovoljan sam što sam ovdje, što ću slušati sva ostala predavanja, družiti se sa kolegama, učiti, jer svi možemo da napredujemo iz dana u dan”, rekao je Injiges.

Oktaj Mahmuti, nekadašnji trener, između ostalih, Efesa, Galatasaraja i Darušafake, baš kao i Injiges, prvi put je na klinici. Objasnio je i šta je njegova uloga....

“Ja ću da dam mišljenje, a ne da učim nekoga. Pričaću o individualnom radu sa visokim igračima, a odbrani od “pick and roll”-a... Ja ću, dakle, samo da podijelim ideje koje imam, a ne da ih namećem”, kazao je Mahmuti.

Mahmuti je prokomentarisao i veliki uspjeh Budućnosti koja će nakon 15 godina ponovo igrati Evroligu....

“Budućnost je napravila veliki rezultat ulaskom u Evroligu. Teško je ući, a još teže je opstati tamo. To je još jedan veliki izazov za klub, grad, državu. Evroliga je krem takmičenje, veliki je izazov učestvovati i ostati”, kazao je Mahmuti.

Željko Lukajić nije prvi put na seminaru. Iskoristio je prilku i da pošalje poruku mladim kolegama.

“Ne postaje se trener ako kupiš novo odjelo i kravatu. Treba mnogo, mnogo rada, ambicija i cilja – jer bez te dvije stvari nećete biti veliki treneri. Ako je na prvom mjestu materijalna korist, onda ništa od svega. Mora se uložiti mnogo da bi na kraju imali CV na koji ste ponosni. Ja sam imao sreću da u onoj našoj, bivšoj zemlji rastem uz trenere kao što je Boša, i da slušam na Igmanu takve savjete, koje ne možete nigdje da čujete ili da kupite. Morate biti gladni da uložite sve, da vam nije dosadno, da ste stalno budni kada je u pitanju košarka ”, kazao je Lukajić.

Bonus video: