Grci žele Obradovića za selektora

Na ruku Vasilakopulosu i saradnicima ide i podatak da imaju dovoljno vremena da ubijede najtrofejnijeg evropskog trenera da preuzme nacionalni tim
3 komentar(a)
Željko Obradović, Foto: ARHIVA VIJESTI
Željko Obradović, Foto: ARHIVA VIJESTI
Ažurirano: 15.07.2012. 12:54h

Očekivalo se da reprezentacija Grčke na kvalifikacionom turniru u Venecueli izbori plasman na Olimpijske igre u Londonu.

Međutim, poražena je od Nigerije u četvrtfinalu, što je bilo veliko razočarenje za poklonike igre pod obručima u domovini.

Po povratku u Grčku, selektor Ilijas Zuros je izjavio da želi da ostane na čelu nacionalnog tima, ali prvi čovjek nacionalnog saveza Jorgos Vasilakopulos ne slaže se sa tim mišljenjem

Vasilakopulos smatra da je bivši trener Žalgirisa i Anadolu Efesa glavni krivac za krah u Karakasu i traži njegovu smjenu.

Prioritet čelnika saveza je da na njegovo mjesto dovedu Željka Obradovića, koji je nedavno, nakon 13 sezona, napustio klupu Panatinaikosa, prenose grčka portali "Gazeta" i "Sport".

Na ruku Vasilakopulosu i saradnicima ide i podatak da imaju dovoljno vremena da ubijede najtrofejnijeg evropskog trenera da preuzme nacionalni tim.

Ekipa će se ponovo okupiti tek naredne godine u pripremama za Evropsko prvenstvo u Sloveniji.

Vasilakopulos će ići na kartu da je Obradović izuzetno vezan za Grčku, a posljednjih godina odbio je nekoliko selektorskih ponuda samo zato da bi bio maksimalno fokusiran na Panatinaikos.

Sada nema obevaza, slobodan je i Grci će to pokušati da iskoriste.

Bonus video: