Djurent srušio Majami

"Gromovi" sjajnom igrom u drugom poluvremenu savladali tim sa Floride i pobjedom otvorili finalnu seriju...
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.06.2012. 08:48h

Prva runda velikog finala je pripala Oklahomi, Kevin Djurent je u startnih 48 minuta borbe za titulu dobio bitku sa Lebronom Džejmsom - "gromovi" su slavili protiv Majamija 105:94, iako je "vrelina" u drugoj četvrtini imala i 13 poena prednosti...

Junak je, dakle, bio Djurent, mašinerija iz Oklahome je opet bila nezaustavljiva - dao je 36 poena (20-12 šut iz igre), imao je i osam skokova, dok je Rasel Vestbruk upisao 28 koševa, 11 asistencija i osam uhvaćenih lopti.

"Ne potencirajte moju igru. Ovu seriju ne može da izvuče jedan igrač, Majami je počeo odlično meč, pogađao je sve, ali nismo smjeli da gubimo nadu. Trener (Skot Bruks) nam je stalno govorio da moramo da igramo jače, da ne gubimo glavu", rekao je Djurent.

Trener Majamija Erik Spolstra je bio u šoku nakon poraza.

"Oklahoma je bila nemilosrdna, nismo mogli da zaustavimo njihov nalet", kazao je Spolstra.

Timu sa Floride nije pomogao ni Lebron, koji je meč završio sa 30 poena i devet skokova. Dvejn Vejd je postigao 19, Šejn Batje 17, Mario Čalmers 12...

"Sve što je naš protivnik uradio u posljednjoj četvrtini je bilo sjajno. Nisu nijednom pogriješili. Čestitam", bilo je sve što je rekao Džejms.

Druga utakmica se igra u noći između četvrtak i petka, opet je domaćin Oklahoma.

Rezultat

Oklahoma - Majami 105:94 (Djurent 36 p, Vestbruk 27 p, 11 as, Ibaka 10 p - Džejms 30 p, Vejd 19 p) - Oklahoma vodi sa 1:0 u seriji.

Galerija

Bonus video: