Majami izjednačio, odluka na Floridi

Odlučujući meč za plasman u "veliko finale", gdje je već Oklahoma, igraće se u Majamiju u noći između subote i nedjelje.
0 komentar(a)
Lebron Džejms, Foto: Beta AP
Lebron Džejms, Foto: Beta AP
Ažurirano: 08.06.2012. 08:55h

Lebron Džejms je uzeo stvari u svoje ruke i spektakularnom igrom izborio Majamiju majstoricu, koja se igra u subotu, kada će se znati rival Oklahome u velikom finalu – Hitsi su slavili u TV Gadenu 98:79, a domaćini nijesu imali rješenja za Džejmsa koji je meč završio sa 45 poena, 15 skokova i pet asistencija, uz šut iz igre 19-26.

Ostao je kratak za samo četiri poena za ličnim rekordom u plej-ofu, ali je i postao i prvi igrač nakon legendarnog Karima Abdul-Džabara koji je u osam uzastopnih utakmica protiv Seltiksa u doigravanju ubacio najmanje 25 koševa.

"U ovakvom okruženju želite da odigrate veliku utakmicu. Htio sam da pomognem saigračima, bez obzira što se bude događalo tokom utakmice.

Ovo je bila utakmica na kojoj je trebalo pokazati da li imamo petlje i lijepo je vidjeti da smo bili sposobni da se vratimo nakon poraza kod kuće u petoj utakmici", naglasio je junak dvoboja, koji je dva puta kao član Klivlenda ispadao u plej-ofu od Bostona.

Džejms je već do poluvremena ubacio 30 koševa (rekord po broju poena u jednom poluvremenu u plej-ofu drži Erik Flojd, koji je 1987. ubacio 39 koševa za Golden Stejt protiv LA Lejkersa) i predvodio Majami do vodstva 55:42, koje su gosti rutinski sačuvali i povećali do kraja.

Pored prve zvijezde, u Majamiju je još samo Dvejn Vejd upisao dvocifreni broj poena (17), kojima je dodao i osam skokova.

“Sad se samo nadam da će novinari prestati da pričaju o Lebronu kao nekome ko ne umije da igra velike utakmice. Bio je prilično dobar u ovom meču. Moramo da zaboravimo poraz, i okrenemo se majstorici”, rekao je trener Bostona Dok Rivers.

U Bostonu je najbolji bio Radžon Rondo s 21 poenom i deset asistencija, Kevin Garnet i Brendon Bas dodali su po 12 poena.

Koliko su imali loš dan govori i podatak da su Seltiksi ubacili tej jednu trojku iz 14 pokušaja.

Bonus video: