Brejk Bostona, Majami pred eliminacijom

Kelti su slavili sa 94:90 i sjutra veče u na svom parketu u Masačusetsu imaju priliku da završe posao protiv velikog rivala.
79 pregleda 5 komentar(a)
Pirs, Foto: Reuters
Pirs, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.06.2012. 09:09h

Boston je na korak od velikog finala nakon što je šokirao Majami na Floridi i poveo sa 3:2 u seriji - Kelti su slavili sa 94:90 i sjutra veče na svom parketu u Masačusetsu imaju priliku da završe posao protiv velikog rivala.

Majami je u drugoj četvrtini imao prednost od 13 razlike, u trećoj je imao i plus devet, ali je i to bilo premalo...

"Nadskakali su nas na početku utakmice i samo smo rekli našim igračima da se drže, da ne reaguju pretjerano. Kako je meč prolazio igrali smo sve bolje", rekao je trener Bostona Dok Rivers.

Kevin Garnet je bio najbolji u pobjedničkom timu sa 26 poena i 11 skokova, Pol Pirs je ubacio 19, uključujući i trojku 52 sekunde prije kraja preko Lebrona Džejmsa.

U Bostonu su dvocifren učinak imali još Rej Alen, Mikael Pjetrus (po 13) i Brendon Bas koji je dao 10 poena...

"Još ništa nismo uradili, čeka nas još jedna velika bitka ako želimo u finale", kazao je Rivers.

"Prije sedam dana Boston je bio previše star tim. Sada - Seltiksi su blizu finala. To je košarka", napisao je "sports.yahoo".

U Majamiju je najefikasniji bio Lebron Džejms sa 30 koševa i 13 uhvaćenih lopti, Dvejn Vejd je uknjižio 27, a u tim se vratio oporavljeni Kris Boš - za 14 i po minuta na parketu je imao učinak od devet pogodaka i sedam skokova (šest u napadu).

"Nismo željeli da dođemo u ovakvu situaciju, ali moramo da reagujemo. Imali smo šansu da prebacimo pritisak na protivnika, desilo se obrnuto i sada moramo da pobijedimo u Bostonu", istakao je Džejms.

Kralj je veoma blizu da i drugu godinu u dresu "vreline" završi bez onoga zbog čega je došao iz Klivlenda - šampionskog prstena.

"Ne želimo da se predamo, vjerujemo u sebe", jasan je Kralj.

Bonus video: