Olimpijakos šampion Grčke nakon 15 godina

Tako je Olimpijakos sezonu u kojoj je bio autsajder (prije svega, zbog velikih finansijskih problema) završio na čudesan način – sa dva velika trofeja na koje su navijači čekali 15 godina...
1 komentar(a)
Ažurirano: 02.06.2012. 18:34h

Navijači Olimpijakosa su od 1997. godine gledali su kako Panatinaikos osvaja domaće i evropske trofeje, a onda je u samo 20 dana patnji došao kraj – tim iz Pireja je tituli prvaka Evrope dodao i pehar u grčkom prvenstvu.

"Crveno-bijeli" su u 5. meču finala plej-ofa savladali Panatinaikos (82:76) i osvojili titulu nakon 15 godina posta, dok je PAO izgubio krunu poslije devet godina dominacije...

Tako je Olimpijakos sezonu u kojoj je bio autsajder (prije svega, zbog velikih finansijskih problema) završio na čudesan način – sa dva velika trofeja na koje su navijači čekali 15 godina.

I te 1997. godine je, kao i sada, trener bio legendarni Dušan Ivković koji je u ovoj finalnoj seriji nadmudrio svog kuma Željka Obradovića.

Jedino takmičenje koje je Olimpijakos osvajao od 1997. do ove godine je Kup Grčke – bio je tri puta najbolji (2002, 2010. i 2011).

Olimpijakos je dominirao i u 5. utakmici, na početku posljednje četvrtine je vodio sa 16 poena razlike, ali je Panatinaikos u finišu stigao na minus četiri, imao i napad da se približi, ali je domaćin odbio taj nalet i lagano priveo meč kraju, sve do velikog slavlja u dvorani Mira i prijateljstva.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Vasilis Spanulis sa 24 poena, Jorgos Pridezis je ubacio 14, Ejsi Lo 10...

U Panatinaikosu je bolji od ostalih bio Nik Kalatis sa 17 koševa.

Bonus video: