Boston smanjio prednost Majamija

Boston je jutros na svom terenu savladao Majami sa 101:91 i smanjio vođstvo protivnika na 2:1 u seriji u kojoj se igra do četiri pobjede.
0 komentar(a)
Kevin Garnet, Foto: Beta AP
Kevin Garnet, Foto: Beta AP
Ažurirano: 02.06.2012. 08:52h

Izuzev Lebrona Džejmsa, Majami nije imao raspoloženih igrača, pa je Boston to iskoristio i pobjedom od 101:91 smanjio vođstvo “vreline” u finalnoj seriji Istočne konferencije.

Boston je u u napadu odigrao odlično, imao je šut iz igre od čak 50 odsto, a Seltiksi su dominirali i u skokovima (44-32). Početkom posljednje četvrtine domaćin je imao i 24 poena prednosti, pa je Majami do kraja uspio samo da ublaži poraz.

Najbolji u Bostonu opet je bio Ražon Rondo sa 21 poenom, 10 asistencija i šest skokova. Kevin Garnet je dodao 24 uz 11 skokova, a Pol Pirs 23 uz po četiri skoka i asistencije.

“Majami je dobro odbranio svoj teren. Sa nekoliko dana ćemo i mi isto uraditi”, poručio je Rondo, jasno stavljajući do znanja da očekuje pobjedu Bostona i u četvrtom meču.

Lebron Džejms je u poraženom timu postigao 34 poena, kojima je dodao osam skokova i pet dodavanja, a podbacio je Dvejn Vejd, koji je meč završio sa 18 poena. Nakon osam utakmica koje je preskočio zbog povrede stomačnih mišića, u tim Majamija vratio se Kris Boš, ali nije ulazio u igru, što se itekako osjetilo u igri gostiju, posebno pod koševima.

"Nadali smo se da nećemo morati požurivati njegov povratak. Ipak, ova je utakmica kristalno jasno pokazala koliko nam nedostaje. Naravno, nećemo ugrožavati njegovo zdravlje, ali nam je potreban što prije" zavapio je trener Majamija Erik Spoelstra.

Četvrta se utakmica se igra u nedjelju veče u Bostonu.

Bonus video: