Majami srušio Boston nakon produžetka

Majami je do pobjede na svom parketu stigao poslije preokreta, a ekipa iz Masačusetsa imala je veliku priliku da trijumfuje na Floridi
1 komentar(a)
Mario Čalmers, Dvejn Vejd i Lebron Džejms, Foto: Beta/AP
Mario Čalmers, Dvejn Vejd i Lebron Džejms, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 31.05.2012. 08:43h

Košarkaši Majamija pobijedili su u noći između srede i četvrtka na svom terenu Boston poslije produžetka sa 115:111 (18:24 28:29 35:22 18:24 16:12) i poveli sa 2:0 u finalnoj seriji Istočne konferencije.

Majami je do pobjede na svom parketu stigao poslije preokreta, a ekipa iz Masačusetsa imala je veliku priliku da trijumfuje na Floridi.

Ipak, Hitsi su poslije zaostatka na poluvremenu odličnom igrom u trećoj četvrtini preokrenuli i imali priliku da meč riješe u regularnom toku.

U posljednjem minutu igrač Bostona Rej Alen pogodio je za tri poena i izjednačio na 96:96, da bi u završnom napadu Majamija Lebron Džejms iz prodora pogodio samo obruč, pa je utakmica otišla u produžetke.

U nastavku Hitsi su se bolj snašli od gostiju i zabilježili drugi trijumf u finalu Istoka.

Najbolji u redovima Majamija bio je Džejms sa 34 poena, 10 skokova i sedam asistencija. Dvejn Vejd ubacio je 23 koša, a Mario Čalmers 22.

Pod košem je za Hitse odličan bio Judonis Haslem, koji je zabilježio 11 skokova i dodao 13 poena.

Tim Bostona predvodio je nezadrživi Ražon Rondo, koji je ubacio čak 44 poena, što mu je rekord karijere. On je upisao i 10 asistencija i osam skokova, što ipak nije bilo dovoljno za trijumf Seltiksa.

Pol Pirs ubacio je 21 poen, a Kevin Garnet 18.

Sljedeći susret na programu je u Bostonu u noći između petka i subote.

U polufinalu Zapadne konferencije igraju San Antonio i Oklahoma, a tim iz Teksasa vodi, takođe, sa 2:0 u seriji.

Bonus video: