Majami proradio, Indijana nemoćna na Floridi

Majami razbio Pejserse (115:83) i došao na korak od plasmana u finale Istočne konferencije...
0 komentar(a)
Majami, Foto: Beta/AP
Majami, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.05.2012. 09:08h

Majami i Indijana su odigrali još jedan meč "na nož" koji su obilježili ratoborni Judonis Haslem i Tajler Hensbro, ali je na kraju na Floridi bila slavljenička atsmofera jer je "vrelina" u 5. utakmici slavila sa 115:83 i došla na korak od plasmana u finale Istoka.

Hensbro je prvo nasrnuo na Dvejna Vejda i zaradio namjernu ličnu grešku, da bi Haslem kasnije divljački s dvije ruke u lice udario centra Pejsersa i zaradio istu kaznu. Tako je samo potvrđeno da se ova dva tima baš i ne vole previše...

"Ništa se nije desilo, idemo dalje. Potrebna nam je još jedna pobjeda i idemo u Indijanapolis da ispunimo cilj", rekao je Vejd, koji je upisao 28 poena.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Lebron Džejms sa 30 koševa, a upisao je i 10 skokova i osam asistencija.

"Kada se postavimo u odbrani, kada je skok dobar, morate da priznate da smo prilično dobar tim", kazao je Džejms.

Indijana se i držala do poluvremena (gubila devet razlike), ali je u nastavku doživjela debakl.

Pol Džordž je sa 11 pogodaka bio najefikasniji kod Indijane, Deni Grendžer je dao svega 10 poena, koliko i Dejvid Vest. I to je bilo sve, napad ekipe Frenka Fogela gotovo da nije postojao.

"Svako ima pravo jednom na ovakav meč. Ipak, jasno je da je on došao u lošem momentu za nas. Moramo da nastavimo da vjerujemo u sebe, ova serija još nije gotova", istakao je Fogel.

Fogela, međutim, jednako kao poraz brinu povrede Grendžera i Vesta, jer su pod znakom pitanja za šesti meč koji se igra sjutra veče u Indijanapolisu.

U Majamiju su, pored Džejmsa i Vejda, dvocifren učinak imali i Šejn Batije (13) i Haslem (10), a solidan je bio i Mario Čalmers koji je uknjižio osam poena i 11 uhvaćenih lopti.

"Mnogo stvari je išlo baš onako kako smo željeli u ovoj utakmici. Ali, vrijeme je da je zaboravimo i da se okrenemo narednoj", jasan je trener Majamija Erik Spolstra.

Bonus video: