Budućnost slavila i u Nikšiću, još pobjeda do nove titule

Novom pobjedom nad Sutjeskom (80:57), košarkaši Budućnosti potvrdili su da su bez premca u crnogorskim okvirima.
60 pregleda 10 komentar(a)
Aleksa Popović, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Aleksa Popović, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Ažurirano: 10.05.2012. 21:52h

Novom pobjedom nad Sutjeskom (80:57), košarkaši Budućnosti potvrdili su da su bez premca u crnogorskim okvirima.

Izabranici Dejana Radonjića u meču bez rezultatske neizvjesnosti već nakon pet minuta igre stigli su do plus 10 (14:4), a samo 10 minuta kasnije na semaforu je stajalo ubjedljivih (38:14).

Činilo se u tom trenutku da će domaći doživjeti rezultatski brodolom, međutim, do odlaska na odmor Nikšićani su prišli na minus 12.

"Zadovoljni smo nakon nove pobjede. Jednostavno, bolja smo i kvalitetnija ekipa. Naša obaveza je da i sljedeći meč dobijemo i proslavimo uspješnu sezonu", kratko je istakao Bojan Dubljević, centar Budućnosti.

Nakon petnestominutne pauze, na krilima navijača Sutjeska je uzvratila, ali ne zadugo. Naime, rezultat od 42:33 za Budućnost kao da je razljutio goste, pa su sa dvije trojke Andersona, odnosno briljantnom igrom Alekse Popovića, jasno stavili do znanja ko je bolji rival.

U posljednjoj četvrtini najbolji sastav u državi dao je sebi oduška, zbog čega su Nikšićani taj dio igre izgubili sa dva poena.

"Trudili smo se da što poštenije odigramo ovaj meč. Mislim da nijesmo razočarali. Smatram da je 23 razlike možda realan odnos snaga između ove dvije ekipe. Iza nas je uspješna sezona, a ne treba zaboraviti da smo uspjeli jednom da savladamo velikog protivnika", kazao je Dušan Dubljević, trener Nikšićana.

Novi meč istih rivala igra se u subotu u dvorani “Topolica” u Baru ("Morača" je zauzeta zbog finala Lige šampioa) sa početkom u 19 časova.

Sutjeska – Budućnost 57:80 (12:23, 18:19, 12:21, 15:17)

Nikšić – Dvorana Sportskog centra. Gledalaca: 2.000. Sudije: Rutešić (Nikšić), Dragojević (Podgorica), Koljenšić (Podgorica).

Sutjeska: Kovač 2, Zarubica, Vranješ 16, Jovanović, Dragićević 2, Grabovica 3, Popović 2, Kuveljić, Krivokapić, Gajović 10, Pejović 5, Jocović 17.

Budućnost: Mihailović , M. Popović, Milošević 7, Krstović, Radović, Vitkovac 10, Dubljević 9, A. Popović 31, Ivanović 7, Anderson 14, Nikolić, Mugoša 2.

Bonus video: