Majami u drugoj rundi, Memfis smanjio

LA Klipersi u problemu - utakmicu u Tenesiju zbog povreda ranije završili Kris Pol i Blejk Grifin
0 komentar(a)
Lebron Džejms i Dvejn Vejd, Foto: Beta/AP
Lebron Džejms i Dvejn Vejd, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.05.2012. 08:23h

Majami je dozvolio Njujorku da upiše prvu pobjedu i plej-ofu nakon 13 godina i to je bilo to - jedan od favorita za titulu je u petoj utakmici završio sav posao u prvoj rundi plej-ofa.

Najbolji je bio Lebron Džejms sa 29 poena, osam skokova i sedam asistencija, a ostali članovi velike trojke, Dvejn Vejd i Kris Boš, dodali su po 19 koševa.

"Proslaviće ovu pobjedu večeras, a onda je zaboraviti. Već od sjutra moramo da radimo i da se spremamo za Indijanu", rekao je Džejms.

Ubjedljivo najefikasniji igrač Niksa bio je Džejmsov kolega na NBA drafta 2003. godine, Karmelo Entoni, koji je ubacio 35 pogodaka.

Kao što je poznato, Kralj je tada bio prvi, Melo treći pik, a između njih se ugurao jedan od najvećih promašaja u istoriji drafta, Darko Milićić, jer su te godine birani i Vejd, Boš, Dejvid Vest, Kendrik Perkins...

LA Klipersi su propustili prvu šansu da se domognu polufinala Zapada i okršaja sa San Antoniom, jer je Memfis slavio sa 92:80 i smanjio na 3:2.

"Još ništa nismo uradili. Želimo da odemo u LA i još jednom ih namučimo", istakao je Mark Gasol, koji je bio najefikasniji igrač "grizlija" sa 23 poena, dok je Zek Rendolf dodao 19 koševa i 10 uhvaćenih lopti.

Da stvar bude još gora za tim iz "grada anđela", utakmicu u Tenesiju zbog povreda su ranije završili Kris Pol i Blejk Grifin. Sjajni plej je osjetio bol u butini i natukao je prst, dok je najatraktivniji igrač NBA lige osjetio bol u koljenu, koje je operisao...

"Još ne znamo kakva je situacija sa njima. Slijede detaljni pregledi", rekao je trener Klipersa Vini del Negro.

Rezervista Mo Vilijams je predvodio Kliperse sa 20 pogodaka, Pol je imao jedan manje.

Rezultati:

Memfis - LA Klipers 92:80Gasol 23 p, Rendolf 19 p, 10 sk - Vilijams 20 p, Pol 19 p

Majami - Njujork 106:94Džejms 29 p, 8 sk, 7 as, Vejd 19 p, Boš 19 p - Entoni 35 p, Stodemajer 14 p

Bonus video: