Sutjeska u finalu

Sutjeska je večeras u Baru, u trećem meču polufinalne serije, savladala Mornar 68:67 i sa 2:1 u pobjedama izborila plasman u finale.
0 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Boris Pejović
Sutjeska, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.05.2012. 21:22h

U još jednom dramatičnom finišu, košarkaši Sutjeske su uspjeli drugi put zaredom da savladaju Mornar u Baru. Tim Dejana Dubljevića je na taj način napravio novi istorijski uspjeh - nakon finala Kupa Crne Gore, tim koji je lani bio u Prvoj B ligi sada će igrati i finale plej-ofa protiv Budućnosti, koja je u dva meča eliminisala Lovćen.

I da uspjeh bude još veći, Sutjeska je eliminisala Barane bez najboljeg igrača Nemanje Vranješa.

Finale je svakako nagrada za Nikšićane, koji su u Superligi savladali Budućnost i tako prekinuli seriju nepobjedivosti neprikosnovenog šampiona Crne Gore u domaćim okvirima od oktobra 2006. godine, kada je od Podgoričana bolji bio Lovćen.

U meču koji je bio ravnopravan od samog početka, kao da je bilo suđeno da odlučuje samo jedna lopta.

Tragičar je bio Majkl Singlteri - dvije sekunde prije kraja, Amerikanac je promašio otvoreni šut za dva poena i trijumf koji bi Barane odveo na megdan Budućnosti...

Utisak je da je pravi junak ovog duela bio mladi Nemanja Grabovica, koji je nakon rezultata 61:61 na tri minuta do kraja sedam puta uzastopno šutirao sa linije slobodnih bacanja i od toga pogodio pet puta, što je na kraju i odnijelo prevagu.

Finale plej-ofa igra se na tri pobjede, a Budućnost, naravno, ima prednost domaćeg terena.

Mornar - Sutjeska 67:68 (20:20, 12:17, 18:10, 17:21)

Bar - Dvorana „Topolica”. Gledalaca: 1.000. Sudije: Vojinović (Nikšić), Šundić, Koljenšić (Podgorica).

Mornar: Pajović 2, Damjanović 3, Kasalica 5, Ivanović 8, Skot 6, Jelenić 7, Radosavljević 12, Sekulović, Pavić 3, Vujošević 2, Barović 8, Singlteri 11.

Sutjeska: Kovač, Zarubica, Milošev, Jovanović 12, Grabovica 10, Popović 19, Dragićević, Jocović 16, Vukotić, Kuveljić 4, Pejović 7, Krivokapić.

Bonus video: