Budućnost Voli odbranila trofej

"Ovu priču vrlo brzo ostavljamo iza sebe, okrećemo se novim obavezama, prije svega u Euro kupu jer nas uskoro očekuje meč u Sankt Petersburgu”, rekao je Dejan Radonjić
95 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.02.2012. 20:39h

Košarkaši Budućnost Volija prema očekivanjima stigli su i do šestog uzastopnog trofeja u Kupu i 11. od obnavljanja crnogorske državnosti. Izabranici Dejana Radonjića praktično su odigrali meč sličan onom iz polufinala kada su visoku prednost stečenu u trećem periodu, nakon izjednačenog prvog poluvremena umalo prokockali u samom finišu.

Nikšićani su se pokazali kao dobar rival ekipa koja zna šta hoće, ima motiv i koja će biti sasvim sigurno iznenađenje ovogodišnje završnice šampionata.

“Drago mi je što smo uspjeli prije svega da ostvarimo zacrtano, da stignemo do prvog trofeja u sezoni koji uvijek u sebi nosi neku posebnu draž. Odigrali smo dva slična meča u Baru ali smatram da smo prije svega kvalitetom i iskustvom zasluženo stigli do trofeja. Ovu priču vrlo brzo ostavljamo iza sebe, okrećemo se novim obavezama, prije svega u Euro kupu jer nas uskoro očekuje meč u Sankt Petersburgu”, rekao je vidno zadovoljan trener Budućnost Volija Dejan Radonjić, kome je ovo 11. uzastopni trofej na kormilu podgoričkog kluba.

Sutjeska je odigrala dobro, uvodna dva perioda na kraju poluvremena imala minimalan rezultatski minus i prednost u skokovima koja im je donijela takav rezultat. Budućnost je kao i u jučerašnjem polufinalu dodala gas u trećoj četvrtini, proradio je šut sa distance, a prednost u tom periodu od 22:11, činilo se bila i nedostižna za nominalnog gosta.

Mali pad u igri u drugom dijelu posljednje četvrtine Nikšićani su iskoristili na pravi način, približili se favoritu i samo na momenat završnicu učinili neizvjesnom.

“Ovo je veliki uspjeh za naš klub. Biti ravnopravan rival ekipi Budućnosti koja je bez premca u našoj zemlji, tokom makar dva perioda igre, daje nam dodatni motiv da u nastavku šampionata izborimo mjesto u Superligi i onda napravimo novi veliki uspjeh. Čestitam košarkašima Budućnosti na zasluženom osvojenom trofeju, ali moram biti ponosan na moje igrače koji su ovdje u Baru dokazali i pokazali da imaju kvalitet”, istakao je trener Sutjeske, Dušan Dubljević.

Najmlađi košarkaš završnog turnira je Celis Taflaj iz Ulcinj koji je rođen 1998. godine. Najbolji strijelac sa 39 postignutih poena je odlični košarkaš Sutjeske Nemanja Vranješ. Za najboljeg igrača završnice finala Kupa, sa ukupnim indeksom uspješnosti 40 proglašen je talentovani Nikola Ivanović iz ekipe Budućnost Volija.

“Upravo u ovoj dvorani bilježio sam dobre partije koje su me preporučile da zaigram u dresu kluba za koji sada nastupam. Velika mi je čast i zadovoljstvo da budem proglašen za najboljeg igrača u konkurenciji znatno iskusnijih kolega. Ovo je prvi veliki trofej koji sam osvojio, a nadam se da će ih u budućnosti biti još više”, naglasio je Ivanović.

Budućnost Voli – Sutjeska 71:64 (16:17, 22:17, 22:11, 11:19)

Bar – Dvorana: "Topolica". Gledalaca: 1.000. Sudije: Lepetić (Herceg Novi), R. Vojinović (Nikšić), Rutešić (Nikšić).

Budućnost Voli: Dožić, Mihailović 8, Popović10, Milošević 6, Krstović 12, Vitkovac, Dubljević 10, Popović 10, Ivanović 7, Rizvić 8, Anderson, Nikolić.

Sutjeska: Kovač 4, Zarubica, Vranješ 18, Jovanović, Grabovica, Popović 14, Dragićević 5, Jocović 15, Krivokapić 4, Milošević, Kuveljić, Pejović 4.

Galerija

Bonus video: